Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

MasterChef: Intialainen appelsiinikana – Kristiinan resepti

Julkaistu 07.02.2023 21:00

MTV LIFESTYLE

MasterChef Suomi -kauden starttijaksossa tehtiin annos mysteeriboksin sisällöstä.

Ainekset

  • Kokonainen kana
  • 100 g Voita
  • 1 l Vettä
  • Öljyä
  • 2 tl Juustokuminaa
  • 1 kpl Sipuli
  • 4 kpl Valkosipulin kynttä
  • 1-2 Punaista chiliä
  • 3 kpl Tomaattia
  • 2 kpl Appelsiinia
  • Suolaa
  • Mustapippuria
  • 1 rkl Sokeria
  • 2 rkl Kreikkalaista jogurttia
  • Minttua

Valmistusohje

Leikkaa broilerista lihat ja pilko kuutioiksi.

Paista kananrankaan öljy-voiseoksessa kaunis väri ja laita kattilaan kiehumaan litran vesimäärän kanssa.

Paahda juustokuminaa öljyssä kattilassa, ja lisää kuutioidut kanat. Paista kanoihin makuöljyssä kaunisväri ja lisää sipulit sekä valkosipuli.

Kalttaa tomaatit tekemällä ristiviilto tomaattiin, laita kiehuvaan veteen, kunnes kuori alkaa harsoilemaan. Siirrä tomaatit kylmään veteen ja anna jäähtyä. Kuori ja kuutioi.

Lisää kuutioidut tomaatit, pilkottu chili, yhden appelsiininmehu ja raastettu kuori kattilaan kanojen ja sipulien kanssa ja Hauduta n. 30minuuttia.

Siivilöi kanaliemi ja keitä kasaan. Yhdistä kaikki ainekset kattilassa ja mausta suolalla ja pippurilla ja sokerilla. Mausta tuoreella mintulla.

Valmista appelsiiniraita sekoittamalla appelsiinia, chiliä, jogurttia, suolaa ja pippuria.

Lisää aiheesta:

MasterChef: Ruskeassa voissa hauduettua villitaimenta – Adelen reseptiMasterChef: Friteerattua chilikanaa ja aurajuustoa – Saijan reseptiMasterChef: Kana-suklaaraita – Oscarin reseptiMasterChef: Kanatikkarit – Niklaksen reseptiMasterChef: Paahdettu gazpacho, auracreme ja meiramisorbetti – Jonin reseptiThai-maustettu kanapata
MasterChefMasterChef-reseptitPääruoatKanaruoka

Tuoreimmat aiheesta

MasterChef
  • 20.5.20:45
    MasterChef-reseptit

    MasterChef Suomi: Kuhan seläkettä, perunafondant, valkoviinikastike ja vihanneksia, Darinan resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef-reseptit

    MasterChef Suomi: Grillattuja jättikatkaravunpyrstöjä, jäävihanneksia ja katkarapu-voivaahtokastike, Valtterin resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef-reseptit

    MasterChef Suomi: Perunagnocchit, romesco ja rosmariiniöljy, Samulin resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef-reseptit

    MasterChef Suomi: Hiramasa sashimi lautanen, Markun resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef-reseptit

    MasterChef Suomi: Chilistä kampasimpukkaa ja sokerihernepyrettä, Darinan resepti