MasterChef: Hummeria ja kukkakaalia – Matin resepti
MasterChef Suomi: Professionals -kauden starttijaksossa tehtävänä oli valmistaa MasterChef-finaalin arvoinen annos.
Ainekset
- 1 hummeri
- 2 kpl kukkakaalia
- 50 g enokisieniä
- 250 g voita
- 2,5 dl kermaa
- 1,5 dl maitoa
- 0,5 fenkoli
- 2 kpl shalottisipulia
- 2 dl valkoviiniä
- 2 tl korianterinsiemeniä
- 5 oksaa timjamia
- 3 oksaa rakuunaa
- 2 oksaa herneenversoa
- 2 rkl soijaa
- 2 dl kalalientä
- 1 rkl tomaattipyreetä
Valmistusohje
Hauduta pilkottu kukkakaali voissa ja maidossa kypsäksi. Aja tehosekoittimessa, mausta suolalla, vaniljalla ja sitruunamehulla. Siivilöi.
Vatkaa kuutioitu huoneenlämpöinen voi tilkkaan kiehuvaa vettä, mausta taimenenmädillä, kukkakaalin nupuilla ja sitruunamehulla.
Kuori keitetty hummeri, halkaise pyrstö ja hauduta lämpimäksi beaurre montessa. Lusikoi kastikke myös hummerin päälle.
Raasta kukkakaali hienoksi, mausta suolalla, oliiviöljyllä ja sitruunamehulla.
Kuullota hummerinkuoret, fenkoli, shalotti ja yrttejä voissa. Lisää tomaattia, valkoviiniä ja kalalientä. Kiehauta ja lisää kerma. Kiehauta vielä ja siivilöi. Laita sitruunamehulla ja suolalla maustettu keitto sifonipulloon ja paineista. Säilytä lämpimässä.
Lisää hummerinpyrstö lautaselle ja lisää marinoidut kukkakaalit. Lisää keitto viimeisenä ympärille.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Taivaallinen omenahillo
-
Omenapiirakka – Sadun ylistettyä somenapiirakkaa rakastavat kaikki
-
Luumuhillo – perinteinen ja helppo resepti
-
Kotikeittiömestarit: Risto Mikkolan pekoni-aurajuusto-ananaspasta ja pikkelöityä ruusukaalia
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Kesäkurpitsa-sitruunakakku
-
Harri Syrjäsen kantarelli-pekonipasta