MasterChef: Herkkutattirisotto – Saijan resepti
MasterChef Suomi -kauden 10. jaksossa valmistettiin ristottoa.
Ainekset
- 1,5 dl Risottoriisiä
- 2 rkl Oliiviöljyä
- 1 dl Valkoviiniä
- 2 rkl Voita
- 0,5 l Kanalientä
- 2 dl Kuivattuja herkkutatteja
- 1 Valkosipulin kynsi
- 3 dl Vettä
- 0,5 tl Suolaa
- Puolikkaan sitruunan mehu ja kuoriraaste
- 1 dl Parmesania
Valmistusohje
Laita kanaliemi kattilaan kuumenemaan. Laita tatit likoamaan veteen.
Pilko sipulit ja valkosipuli pieneksi. Kuullota öljyssä 2 minuuttia ja lisää riisit. Kuullota läpikuultavaksi. Lisää valkoviini ja sekoittele kunnes viini on imeytynyt. Lisää myös sienet pannulle ja kaada liotusvesi kanaliemen sekaan.
Sekoita kunnolla lastalla riisiä jatkuvasti ja ala lisäämään kauhallinen kerrallaan kanalientä. Anna riisin imeä edellinen liemi ja lisää taas seuraava kauhallinen. Noin 12 minuutin kuluttua risotto on valmista viimeisteltäväksi.
Lisää risoton sekaan voi ja sekoita kunnolla. Lisää myös raastettu parmesan, sitruunankuori ja sitruunan mehu. Tarkista suola.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Boquerones-muikut eli marinoidut muikut