Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

MasterChef: Herkkutattirisotto – Saijan resepti

Julkaistu 11.04.2023 20:40

MTV LIFESTYLE

MasterChef Suomi -kauden 10. jaksossa valmistettiin ristottoa.

  • Ruokavalio: Kasvisruoka

Ainekset

  • 1,5 dl Risottoriisiä
  • 2 rkl Oliiviöljyä
  • 1 dl Valkoviiniä
  • 2 rkl Voita
  • 0,5 l Kanalientä
  • 2 dl Kuivattuja herkkutatteja
  • 1 Valkosipulin kynsi
  • 3 dl Vettä
  • 0,5 tl Suolaa
  • Puolikkaan sitruunan mehu ja kuoriraaste
  • 1 dl Parmesania

Valmistusohje

Laita kanaliemi kattilaan kuumenemaan. Laita tatit likoamaan veteen. 

Pilko sipulit ja valkosipuli pieneksi. Kuullota öljyssä 2 minuuttia ja lisää riisit. Kuullota läpikuultavaksi. Lisää valkoviini ja sekoittele kunnes viini on imeytynyt. Lisää myös sienet pannulle ja kaada liotusvesi kanaliemen sekaan. 

Sekoita kunnolla lastalla riisiä jatkuvasti ja ala lisäämään kauhallinen kerrallaan kanalientä. Anna riisin imeä edellinen liemi ja lisää taas seuraava kauhallinen. Noin 12 minuutin kuluttua risotto on valmista viimeisteltäväksi. 

Lisää risoton sekaan voi ja sekoita kunnolla. Lisää myös raastettu parmesan, sitruunankuori ja sitruunan mehu. Tarkista suola. 

Lisää aiheesta:

MasterChef Suomi: Suppilovahverorisotto, Janin reseptiMasterChef: Sitruunarisotto – Matiaksen reseptiMasterChef: Kuhaa ja kukkakaalia – Sininen joukkueMasterChef: Kalmaria ja Sitruunarisottoa – Saijan reseptiMasterChef: Rapukeitto ja mätivaahto – Heinin reseptiMasterChef: Sardelli-sipulirisotto – Teemu I:n resepti
MasterChefMasterChef-reseptitPääruoatKasvisruoka

Tuoreimmat aiheesta

MasterChef
  • 20.5.20:45
    MasterChef-reseptit

    MasterChef Suomi: Kuhan seläkettä, perunafondant, valkoviinikastike ja vihanneksia, Darinan resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef-reseptit

    MasterChef Suomi: Grillattuja jättikatkaravunpyrstöjä, jäävihanneksia ja katkarapu-voivaahtokastike, Valtterin resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef-reseptit

    MasterChef Suomi: Perunagnocchit, romesco ja rosmariiniöljy, Samulin resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef-reseptit

    MasterChef Suomi: Hiramasa sashimi lautanen, Markun resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef-reseptit

    MasterChef Suomi: Chilistä kampasimpukkaa ja sokerihernepyrettä, Darinan resepti