Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

MasterChef: Grillattua T-luupihviä, maissia ja vihreää tomaattia – Pietarin resepti

Julkaistu 14.02.2023 21:00

MTV LIFESTYLE

MasterChef Suomi -kauden toisessa jaksossa valmistettiin annos tomaatista.

Raaka-aineet

  • 1 kpl T-luupihvi
  • Suolaa
  • Mustapippuria

Maissipyre

  • 2 kpl Tuoretta maissia
  • 100g Voita
  • 1 dl Maitoa
  • Suolaa
  • Mustapippuria

Tomaattisalsa

  • 1 dl Erivärisiä tomaatteja
  • Suolaa
  • Mustapippuria
  • 2 rkl Oliiviöljyä
  • 1 kpl Tuore lime

Valmistusohje

Mausta liha suolalla ja mustapippurilla. Grillaa lihaan hyvä väri molemmin puolin. Siirrä folioon ja Laita kääritty liha epäsuoralle tulelle tai uuniin paistolämpömittarin kanssa. Ota liha pois kun paistolämpömittari näyttää 52 astetta. Anna lihan levätä foliossa pihvin paksuudesta riippuen 10-30 min. Leikkaa liha annospaloiksi juuri ennen lautaselle asettelua ja mausta vielä sormisuolalla.

Sivele maissi öljyllä ja mausta suolalla ja mustapippurilla. Grillaa maissiin tasainen väri joka puolelta.

Keitä maissi kypsäksi maidossa, kunnes nesteestä on n. puolet haihtunut. Pyreytä maissi voin kanssa tehosekoittimessa. Tarkista maku ja lisää suolaa ja mustapippuria maun mukaan.

Leikkaa vihreät tomaatit sormenpaksuisiksi viipaleiksi. Mausta tomaatit suolalla, pippurilla ja öljyllä. Grillaa kuumalla grillillä hyvä väri molemmin puolin. Pilko tässä välissä myös muut tomaatit. Leikkaa grillatut tomaatit ja sekoita muiden tomaattien kanssa. Mausta suolalla, mustapippurilla, limenmehulla sekä oliiviöljyllä.

Asettele lautasen pohjalle maissipyree. Asettele leikattu liha maissipyreen päälle. Lusikoi päälle tomaattisalsaa.

Lisää aiheesta:

MasterChef Suomi: Possurulla ja omenaa, Maritan reseptiMasterChef Suomi: Mausteinen Lihapata, Then reseptiMasterChef: Lohta ja perunamuusia – Santun reseptiMasterChef: Naudan Ribeye-pihvi – Santun reseptiMasterChef: Tomahawk-pihvi – Joonaksen reseptiLuumutäytettyä porsaanseläkettä omenasoseella
MasterChefMasterChef-reseptitPääruoatLiharuoka

Tuoreimmat aiheesta

MasterChef
  • 20.5.20:45
    MasterChef-reseptit

    MasterChef Suomi: Kuhan seläkettä, perunafondant, valkoviinikastike ja vihanneksia, Darinan resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef-reseptit

    MasterChef Suomi: Grillattuja jättikatkaravunpyrstöjä, jäävihanneksia ja katkarapu-voivaahtokastike, Valtterin resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef-reseptit

    MasterChef Suomi: Perunagnocchit, romesco ja rosmariiniöljy, Samulin resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef-reseptit

    MasterChef Suomi: Hiramasa sashimi lautanen, Markun resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef-reseptit

    MasterChef Suomi: Chilistä kampasimpukkaa ja sokerihernepyrettä, Darinan resepti