MasterChef: Grillattu kaali, kaali-omenasalaatti, puolukkaa – Sinisen joukkueen resepti
MasterChef Suomi: Professionals -kauden toisessa jaksossa tehtävänä oli valmistaa kolmen ruokalajin vegaaninen menu.
Ainekset
- 1/2 Kaali
- 1 dl etikkaa
- 2 dl sokeria
- 3 dl vettä
- 2 kpl omenaa
- 2/4 kaalia
- 2 dl puolukkaa
- 3 dl vettä
- 3 g agar agaria
- 500 g maa-arktisokkaa
- 250 g kaura creme fraiche
- 1 kpl sitruunan mehu
- 0,5 dl puolukkaa
- 4 kpl suolaheinää
- Kukkia koristeeksi
- Lipstikkaa maun mukaan
Valmistusohje
Leikkaa kaali lohkoksi, mausta öljyllä ja suolalla. Paahda uunissa 25 min ja lopuksi grillaa hiiligrillissä.
Valmista pikkeliliemi lisäämällä etikka, sokeri ja vesi kattilaan ja kiehauta. Pilko kaali ja laita lämpimään pikkeliliemeen. Lopuksi siivilöi ja sekoita leikattu omena. Mausta suolalla.
Kiehauta vesi ja puolukat, siivilöi ja paina puolukat siivilän läpi. Lisää agar ja keitä noin 3min. Jäähdytä ja aja tehosekoittimessa seos. Laita pulloon tai pursotuspussiin.
Paahda maa-arktisokka noin 40 min. Siirrä tämän jälkeen pannulle kaura creme fraichen kanssa ja keitä 15min. Aja tehosekoittimessa kaikki ja siivilöi. Mausta oliiviöljyllä ja suolalla.
Viimeistele annos puolukalla, kukilla ja yrteillä.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Hanna Sumarin tyrmäävän hyvä omenapiirakka
-
Vappu Pimiän minestronekeitto
-
Mokkapalat
-
Anun mokkakakku
-
Jäädytetty Nutella-juustokakku
-
Taivaallinen omenahillo
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mokkapalat – Nannan täydellinen ohje, jolla saat uskomattoman mehevän lopputuloksen
-
Omenapiirakka – Sadun ylistettyä somenapiirakkaa rakastavat kaikki
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen