MasterChef: Friteerattua silken-tofua – Harmaan joukkueen resepti

masterchef tofu

MasterChef Suomi: Professionals -kauden toisessa jaksossa tehtävänä oli valmistaa kolmen ruokalajin vegaaninen menu.

Ainekset

  • 1 pkt Silken tofua
  • 1dl soijakastiketta
  • 1 prk kikhernelientä
  • Pankojauhoja leivitykseen
  • 1 tl kurkumaa
  • 1 dl vehnäjauhoja
  • 1 kpl varsiselleri
  • 1 kpl porkkana
  • 1 kpl jalapenoa
  • 1 kpl fenkoli
  • 1 pnt persiljaa
  • 1 dl rypsiöljyä
  • 1 dl sherryetikkaa
  • 3 rkl ruokosokeria
  • 3 rkl soijakastiketta
  • 1 limen mehu
  • 0,5 dl kikhernelientä
  • 2 dl öljyä
  • 2 tl vaaleaa misoa
  • Suolaa
  • 2 pnt korianteria
  • 1 kpl punainen chili
  • 1 kpl jalapenoa
  • 3 limen mehua
  • 1 rkl ruokosokeria
  • 0,5 rkl suolaa

Valmistusohje

Laita friteerauskone lämpenemään 160c. Leikkaa tofu annospaloiksi. Marinoi soijassa. Leivitä tofut ensin vehnäjauhossa, sitten kikherneliemessä ja sen jälkeen pankojauhoissa, mikä on maustettu kurkumalla, suolalla ja pippurilla. Friteeraa tofuja 4-5 min.

Laita tehosekoittimeen korianteri, chili, jalapeno, limen mehu, rukosokeri ja suola ja aja lähes sileäksi.

Aja sauvasekoittimella kikherneliemi ja miso sekaisin. Emulsoi mukaan öljy ja mausta suolalla.

Pilko cruditesalaattiin varsiselleri, fenkoli, jalapeno, porkkana ja persilja. Sekoita marinadia varten rypsiöljy, sherryetikka, soija, limen mehu ja ruokosokeri. Sekoita marinadi kasviksiin ja anna marinoitua hetki.

Kokoa annos haluamallasi tavalla.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!