Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

MasterChef: Friteerattua silken-tofua – Harmaan joukkueen resepti

Julkaistu 14.09.2023 20:55

MTV LIFESTYLE

MasterChef Suomi: Professionals -kauden toisessa jaksossa tehtävänä oli valmistaa kolmen ruokalajin vegaaninen menu.

  • Ruokavalio: Kasvisruoka

Ainekset

  • 1 pkt Silken tofua
  • 1dl soijakastiketta
  • 1 prk kikhernelientä
  • Pankojauhoja leivitykseen
  • 1 tl kurkumaa
  • 1 dl vehnäjauhoja
  • 1 kpl varsiselleri
  • 1 kpl porkkana
  • 1 kpl jalapenoa
  • 1 kpl fenkoli
  • 1 pnt persiljaa
  • 1 dl rypsiöljyä
  • 1 dl sherryetikkaa
  • 3 rkl ruokosokeria
  • 3 rkl soijakastiketta
  • 1 limen mehu
  • 0,5 dl kikhernelientä
  • 2 dl öljyä
  • 2 tl vaaleaa misoa
  • Suolaa
  • 2 pnt korianteria
  • 1 kpl punainen chili
  • 1 kpl jalapenoa
  • 3 limen mehua
  • 1 rkl ruokosokeria
  • 0,5 rkl suolaa

Valmistusohje

Laita friteerauskone lämpenemään 160c. Leikkaa tofu annospaloiksi. Marinoi soijassa. Leivitä tofut ensin vehnäjauhossa, sitten kikherneliemessä ja sen jälkeen pankojauhoissa, mikä on maustettu kurkumalla, suolalla ja pippurilla. Friteeraa tofuja 4-5 min.

Laita tehosekoittimeen korianteri, chili, jalapeno, limen mehu, rukosokeri ja suola ja aja lähes sileäksi.

Aja sauvasekoittimella kikherneliemi ja miso sekaisin. Emulsoi mukaan öljy ja mausta suolalla.

Pilko cruditesalaattiin varsiselleri, fenkoli, jalapeno, porkkana ja persilja. Sekoita marinadia varten rypsiöljy, sherryetikka, soija, limen mehu ja ruokosokeri. Sekoita marinadi kasviksiin ja anna marinoitua hetki.

Kokoa annos haluamallasi tavalla.

Lisää aiheesta:

MasterChef: Shimeji & Batak – Matin reseptiMasterChef: Ankkaa ja porkkanaa – Matiaksen reseptiMasterChef: Kantarellipuuroa, grillattua selleriä, tofukreemi ja sienivaahto – Sinisen joukkueen reseptiMasterChef: Munakoisocrepet ja mangojugurtti – Petra V:n ja Santun reseptiKokkisodan viimeisessä jaksossa valmistetaan toast skagen torakoista – vieraina Paleface ja Stig Kokkisodassa matkataan Kreikasta Tornioon – katso kuudennen jakson reseptit!
MasterChefMasterChef-reseptitPääruoatKasvisruoka

Tuoreimmat aiheesta

MasterChef
  • 20.5.20:45
    MasterChef-reseptit

    MasterChef Suomi: Kuhan seläkettä, perunafondant, valkoviinikastike ja vihanneksia, Darinan resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef-reseptit

    MasterChef Suomi: Grillattuja jättikatkaravunpyrstöjä, jäävihanneksia ja katkarapu-voivaahtokastike, Valtterin resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef-reseptit

    MasterChef Suomi: Perunagnocchit, romesco ja rosmariiniöljy, Samulin resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef-reseptit

    MasterChef Suomi: Hiramasa sashimi lautanen, Markun resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef-reseptit

    MasterChef Suomi: Chilistä kampasimpukkaa ja sokerihernepyrettä, Darinan resepti