MasterChef: Friteerattua chilikanaa ja aurajuustoa – Saijan resepti

MasterChef_Suomi_2023_eps1_annos_Saija_kuva_juuli_aschan_004

MasterChef Suomi -kauden starttijaksossa tehtiin annos mysteeriboksin sisällöstä.

Friteerattu kana

  • Kokonainen kana
  • 3 dl Kreikkalaista jogurttia
  • 2 tl Juustokuminan siemeniä
  • Puolikas appelssiini
  • Suolaa
  • Mustapippuria
  • Friteeraukseen rapsiöljyä

Tomaattisalaatti ja appelssiinivinaigretti

  • 3 tomaattia
  • Puolikas appelsiini
  • Suolaa
  • Pippuria
  • Öljyä
  • Mintun lehtiä

Aurajuustojogurtti

  • 2 dl Jogurttia
  • 100 g Aurajuustoa
  • Suolaa
  • Pippuria

Chilikastike

  • 2 kpl Punaista chiliä
  • 2 tl Suolaa
  • 1 tl Mustapippuria
  • 0,5 dl Sokeria
  • 0,5 dl Viinietikkaa
  • 0,5 dl Vettä

Valmistusohje

Paloittele kanasta erikseen siivet, koivet ja rintapalat. Sekoita jogurttiin pannulla paahdettuja kuminan siemeniä, puolikkaan appelsiinin mehu, suolaa sekä mustapippuria. Laita kanat marinoitumaan jogurttiin noin 30 minuutiksi.'

Sekoita puolikkaan appelsiinin mehu, ripaus suolaa ja mustapippuria sekä 2tl öljyä. Viipaloi tomaatit ohuiksi ja levitä lautaselle, nypi päälle mintun lehtiä ja kaada vinaegrette tomaattien päälle.

Pilko chilit hienoksi chilikastiketta varten. Keitä kattilassa chilit, sokeri, viinietikka ja vesi kunnes nesteestä on puolet jäljellä.

Sekoita jogurtti ja aurajuusto, lisää ripaus suolaa ja pippuria ja laita kylmään odottamaan.

Friteeraa kanoja n. 20min. Kunnes kanat ovat kypsiä. Nosta ritilälle valumaan ja laita ripaus suolaa päälle.

Asettele kanat tomaattisalaatin keskelle. Sivele kanojen päälle chilikastiketta ja laita aurajuustokastike lautaselle.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.