Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

MasterChef: Friteerattua chilikanaa ja aurajuustoa – Saijan resepti

Julkaistu 07.02.2023 21:00

MTV LIFESTYLE

MasterChef Suomi -kauden starttijaksossa tehtiin annos mysteeriboksin sisällöstä.

Friteerattu kana

  • Kokonainen kana
  • 3 dl Kreikkalaista jogurttia
  • 2 tl Juustokuminan siemeniä
  • Puolikas appelssiini
  • Suolaa
  • Mustapippuria
  • Friteeraukseen rapsiöljyä

Tomaattisalaatti ja appelssiinivinaigretti

  • 3 tomaattia
  • Puolikas appelsiini
  • Suolaa
  • Pippuria
  • Öljyä
  • Mintun lehtiä

Aurajuustojogurtti

  • 2 dl Jogurttia
  • 100 g Aurajuustoa
  • Suolaa
  • Pippuria

Chilikastike

  • 2 kpl Punaista chiliä
  • 2 tl Suolaa
  • 1 tl Mustapippuria
  • 0,5 dl Sokeria
  • 0,5 dl Viinietikkaa
  • 0,5 dl Vettä

Valmistusohje

Paloittele kanasta erikseen siivet, koivet ja rintapalat. Sekoita jogurttiin pannulla paahdettuja kuminan siemeniä, puolikkaan appelsiinin mehu, suolaa sekä mustapippuria. Laita kanat marinoitumaan jogurttiin noin 30 minuutiksi.'

Sekoita puolikkaan appelsiinin mehu, ripaus suolaa ja mustapippuria sekä 2tl öljyä. Viipaloi tomaatit ohuiksi ja levitä lautaselle, nypi päälle mintun lehtiä ja kaada vinaegrette tomaattien päälle.

Pilko chilit hienoksi chilikastiketta varten. Keitä kattilassa chilit, sokeri, viinietikka ja vesi kunnes nesteestä on puolet jäljellä.

Sekoita jogurtti ja aurajuusto, lisää ripaus suolaa ja pippuria ja laita kylmään odottamaan.

Friteeraa kanoja n. 20min. Kunnes kanat ovat kypsiä. Nosta ritilälle valumaan ja laita ripaus suolaa päälle.

Asettele kanat tomaattisalaatin keskelle. Sivele kanojen päälle chilikastiketta ja laita aurajuustokastike lautaselle.

Lisää aiheesta:

MasterChef: Aasialainen tomaattikeitto ja kantarellia – Katjan reseptiMasterChef: Kana-suklaaraita – Oscarin reseptiMasterChef: Intialainen appelsiinikana – Kristiinan reseptiMasterChef: Paahdettu gazpacho, auracreme ja meiramisorbetti – Jonin reseptiJogurtti-yrttimarinoitua kanaa happamassa kastikkeessaSuklaakana
MasterChefMasterChef-reseptitPääruoatKanaruoka

Tuoreimmat aiheesta

MasterChef
  • 20.5.20:45
    MasterChef-reseptit

    MasterChef Suomi: Kuhan seläkettä, perunafondant, valkoviinikastike ja vihanneksia, Darinan resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef-reseptit

    MasterChef Suomi: Grillattuja jättikatkaravunpyrstöjä, jäävihanneksia ja katkarapu-voivaahtokastike, Valtterin resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef-reseptit

    MasterChef Suomi: Perunagnocchit, romesco ja rosmariiniöljy, Samulin resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef-reseptit

    MasterChef Suomi: Hiramasa sashimi lautanen, Markun resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef-reseptit

    MasterChef Suomi: Chilistä kampasimpukkaa ja sokerihernepyrettä, Darinan resepti