MasterChef: Friteerattua chilikanaa ja aurajuustoa – Saijan resepti
MasterChef Suomi -kauden starttijaksossa tehtiin annos mysteeriboksin sisällöstä.
Friteerattu kana
- Kokonainen kana
- 3 dl Kreikkalaista jogurttia
- 2 tl Juustokuminan siemeniä
- Puolikas appelssiini
- Suolaa
- Mustapippuria
- Friteeraukseen rapsiöljyä
Tomaattisalaatti ja appelssiinivinaigretti
- 3 tomaattia
- Puolikas appelsiini
- Suolaa
- Pippuria
- Öljyä
- Mintun lehtiä
Aurajuustojogurtti
- 2 dl Jogurttia
- 100 g Aurajuustoa
- Suolaa
- Pippuria
Chilikastike
- 2 kpl Punaista chiliä
- 2 tl Suolaa
- 1 tl Mustapippuria
- 0,5 dl Sokeria
- 0,5 dl Viinietikkaa
- 0,5 dl Vettä
Valmistusohje
Paloittele kanasta erikseen siivet, koivet ja rintapalat. Sekoita jogurttiin pannulla paahdettuja kuminan siemeniä, puolikkaan appelsiinin mehu, suolaa sekä mustapippuria. Laita kanat marinoitumaan jogurttiin noin 30 minuutiksi.'
Sekoita puolikkaan appelsiinin mehu, ripaus suolaa ja mustapippuria sekä 2tl öljyä. Viipaloi tomaatit ohuiksi ja levitä lautaselle, nypi päälle mintun lehtiä ja kaada vinaegrette tomaattien päälle.
Pilko chilit hienoksi chilikastiketta varten. Keitä kattilassa chilit, sokeri, viinietikka ja vesi kunnes nesteestä on puolet jäljellä.
Sekoita jogurtti ja aurajuusto, lisää ripaus suolaa ja pippuria ja laita kylmään odottamaan.
Friteeraa kanoja n. 20min. Kunnes kanat ovat kypsiä. Nosta ritilälle valumaan ja laita ripaus suolaa päälle.
Asettele kanat tomaattisalaatin keskelle. Sivele kanojen päälle chilikastiketta ja laita aurajuustokastike lautaselle.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Suolakinuski-suklaajuustokakku
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Omenapiirakka – Sadun ylistettyä somenapiirakkaa rakastavat kaikki
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Meksikolainen papukeitto
-
Pinaattiletut ja nokkosletut – itse tehdyt voittavat kaupan versiot mennen tullen!
-
Lassaka eli vähähiilihydraattinen lasagne ilman pastaa
-
Paras sienikastike: Helppo suppilovahverokastike Katin ohjeella