MasterChef: Dracula dome – Ollin resepti
MasterChef Suomi -sarjan 15. jaksossa tehtävänä on valmistaa annoksia tunnettujen elokuvien pohjalta.
Mansikkasorbet
- 500 g mansikka
- 1,5 dl sokeri
- 1,5 dl vesi
- 1 sitruunan mehu
- 0,5 dl glukoosi
Temperoitu tumma suklaa
- 500 g tumma suklaa
Mansikkamelba
- 200 g mansikka
- 1 dl sokeri
- 1 liivate
- 2 rkl cointreau
- punainen elintarvikeväri
Kookosmousse
- 4 dl vispikerma
- 2 dl kookosmaito
- 4 liivate
- 3 tl vaniljasokeri
Mikrokakku
- 2 rkl jauho
- 3 rkl maito
- 1 tl leivinjauhe
- 0,5 kananmuna
- 1 rkl suklaajauhe
- musta elintarvikeväri
Suklaakastike
- 1 dl sokeri
- 50 g voi
- 1 dl sulatettu suklaa
- 2 rkl cointreau
- 1 dl kerma
Valmistusohje
Sekoita ja kuumenna sorbetin aineet keskenään. Aja sauvasekoittimella sileäksi, siivilöi ja jäähdytä massa ennen koneeseen laittamista. Pyöritä koneessa kunnes valmis.
Temperoi suklaa. 49c-27c-31c . Laita temperoitua suklaata silikonimuottiin ohuiksi kerroksiksi. Tee muutama kerros
Sekoita melban aineet kattilassa ja kuumenna kattilassa ja viilennä heti. Kun viileää kaada muottiin noin puolilleen.
Sekoita kerma vaahdoksi ja lisää vaniljasokeri. Liota liivate ja sekoita pieneen tilkkaan vettä. Kaada muotti täyteen ja pakasta kiinteäksi.
Valmista kakku sekoittamalla kaikki asiat kulhossa ja laita mikroon täydellä teholla 30-60s.
Valmista kastike ensin sulattamalla voi, lisää sokeri ja muut aineet. Kuumenna kastike kuumaksi ennen tarjoilua.
Aseta lautaselle. Anna domen sulaa 15-30min ennen tarjoilua.
Kaada kuuma kastike keskelle domea.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Brie-parsataskut
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan