Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

MasterChef: Dracula dome – Ollin resepti

Julkaistu 18.05.2022 00:12

MTV LIFESTYLE

MasterChef Suomi -sarjan 15. jaksossa tehtävänä on valmistaa annoksia tunnettujen elokuvien pohjalta.

Mansikkasorbet

  • 500 g mansikka
  • 1,5 dl sokeri
  • 1,5 dl vesi
  • 1 sitruunan mehu
  • 0,5 dl glukoosi

Temperoitu tumma suklaa

  • 500 g tumma suklaa

Mansikkamelba

  • 200 g mansikka
  • 1 dl sokeri
  • 1 liivate
  • 2 rkl cointreau
  • punainen elintarvikeväri

Kookosmousse

  • 4 dl vispikerma
  • 2 dl kookosmaito
  • 4 liivate
  • 3 tl vaniljasokeri

Mikrokakku

  • 2 rkl jauho
  • 3 rkl maito
  • 1 tl leivinjauhe
  • 0,5 kananmuna
  • 1 rkl suklaajauhe
  • musta elintarvikeväri

Suklaakastike

  • 1 dl sokeri
  • 50 g voi
  • 1 dl sulatettu suklaa
  • 2 rkl cointreau
  • 1 dl kerma

Valmistusohje

Sekoita ja kuumenna sorbetin aineet keskenään. Aja sauvasekoittimella sileäksi, siivilöi ja jäähdytä massa ennen koneeseen laittamista. Pyöritä koneessa kunnes valmis.

Temperoi suklaa. 49c-27c-31c . Laita temperoitua suklaata silikonimuottiin ohuiksi kerroksiksi. Tee muutama kerros

Sekoita melban aineet kattilassa ja kuumenna kattilassa ja viilennä heti. Kun viileää kaada muottiin noin puolilleen.

Sekoita kerma vaahdoksi ja lisää vaniljasokeri. Liota liivate ja sekoita pieneen tilkkaan vettä. Kaada muotti täyteen ja pakasta kiinteäksi.

Valmista kakku sekoittamalla kaikki asiat kulhossa ja laita mikroon täydellä teholla 30-60s.

Valmista kastike ensin sulattamalla voi, lisää sokeri ja muut aineet. Kuumenna kastike kuumaksi ennen tarjoilua.

Aseta lautaselle. Anna domen sulaa 15-30min ennen tarjoilua.

Kaada kuuma kastike keskelle domea.

Lisää aiheesta:

MasterChef: Piparibrownie ja appelsiini-tyrnijäätelö, Veronican reseptiMasterChef Suomi: Suklaakupu, Iinan reseptiMasterChef Suomi: Suklaakupu, Maritan reseptiMasterChef: Lakkaa, valkosuklaata ja mantelia – Oonan reseptiMasterChef: Mutakakku – Jennyn reseptiMasterChef: Basilikaa kahdella tapaa – Ollin resepti
MasterChefMasterChef-reseptitJälkiruoatMakeat leivonnaiset

Tuoreimmat aiheesta

MasterChef
  • 20.5.20:45
    MasterChef-reseptit

    MasterChef Suomi: Kuhan seläkettä, perunafondant, valkoviinikastike ja vihanneksia, Darinan resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef-reseptit

    MasterChef Suomi: Grillattuja jättikatkaravunpyrstöjä, jäävihanneksia ja katkarapu-voivaahtokastike, Valtterin resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef-reseptit

    MasterChef Suomi: Perunagnocchit, romesco ja rosmariiniöljy, Samulin resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef-reseptit

    MasterChef Suomi: Hiramasa sashimi lautanen, Markun resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef-reseptit

    MasterChef Suomi: Chilistä kampasimpukkaa ja sokerihernepyrettä, Darinan resepti