MasterChef: Chilinen kananuudeliwokki – Katjan resepti
MasterChef Suomi -kauden starttijaksossa tehtiin annos mysteeriboksin sisällöstä.
Nuudelit
- 2 kpl Kananmunaa
- 2 rkl Maitoa
- 1-1½ tl Suolaa
- 2-2,5 Vehnäjauho
Wokki
- 2 kpl Kananrintafileetä
- 1-2 rkl Juustokuminansiemeniä
- 3kpl Mietoa chiliä
- 3 rkl Kreikkalaista jogurttia
- Puolikas kookos
- 3 kpl Tomaattia
- 1 kpl Appelsiini
- 4 rkl Rypsiöljyä marinoitiin ja paistamiseen
- 1-2 tl Sokeria
- Suola
- Pippuria
Valmistusohje
Sekoita nuudelin aineet keskenään ja lisää jauhoa niin, että se on vielä napakkaa ja kiinteä, mutta ei saa murentua. Laita taikina kelmun sisään ja jääkaappiin lepäämään.
Kuutio kananrintafileet ja laita kulhoon.
Lämmitä pannu ja paahda juustokuminansiemeniä. Murskaa paahtuneet siemenet huhmareella pienemmäksi.
Laita öljyä pari ruokalusikallista kanojen sekaan ja lisää juustokuminaa sekä suolaa ja pippuria.
Poista chilien tulinen sisus ja kuutioi chili pieniksi. Viipaloi kolmas chili koristeeksi.
Kuutioi tomaatit sekä osa kookoksen hedelmälihaa. Siirrä kulhoihin odottamaan.
Työstä pastakoneella nuudelitaikina kahdessa erässä ohueksi levyksi, ja valmista spagettiterällä taikina ohueksi nauhaksi. Jauhota kevyesti ja nosta odottamaan keittämistä. Laita keitinvesi kiehumaan kattilaan.
Paista kuumalla pannulla marinoitu kana ja lisää mukaan chili. Lisää tomaatit, sokeri sekä kookoksen palat. Purista mukaan puolen appelsiinin mehu. Anna hautua noin 10 min. Lisää jogurtti ja pienennä lämpöä.
Laita vesi kiehumaan ja mausta vesi suolalla. Lisää nuudelit. Keitä noin 2 minuuttia. Nosta nuudelit suoraan kastikkeen sekaan ja anna nuudelien maustua kastikkeessa.
Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa, pippuria, sokeria ja appelsiinia.
Nosta ensin nuudeli kulhoon, annostele kastiketta ja kanaa nuudelien rinnalle ja koristele chiliviipaleilla.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Boquerones-muikut eli marinoidut muikut
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti