Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

MasterChef: Chilinen kananuudeliwokki – Katjan resepti

Julkaistu 07.02.2023 21:00

MTV LIFESTYLE

MasterChef Suomi -kauden starttijaksossa tehtiin annos mysteeriboksin sisällöstä.

Nuudelit

  • 2 kpl Kananmunaa
  • 2 rkl Maitoa
  • 1-1½ tl Suolaa
  • 2-2,5 Vehnäjauho

Wokki

  • 2 kpl Kananrintafileetä
  • 1-2 rkl Juustokuminansiemeniä
  • 3kpl Mietoa chiliä
  • 3 rkl Kreikkalaista jogurttia
  • Puolikas kookos
  • 3 kpl Tomaattia
  • 1 kpl Appelsiini
  • 4 rkl Rypsiöljyä marinoitiin ja paistamiseen
  • 1-2 tl Sokeria
  • Suola
  • Pippuria

Valmistusohje

Sekoita nuudelin aineet keskenään ja lisää jauhoa niin, että se on vielä napakkaa ja kiinteä, mutta ei saa murentua. Laita taikina kelmun sisään ja jääkaappiin lepäämään.

Kuutio kananrintafileet ja laita kulhoon. 

Lämmitä pannu ja paahda juustokuminansiemeniä. Murskaa paahtuneet siemenet huhmareella pienemmäksi.

Laita öljyä pari ruokalusikallista kanojen sekaan ja lisää juustokuminaa sekä suolaa ja pippuria.

Poista chilien tulinen sisus ja kuutioi chili pieniksi. Viipaloi kolmas chili koristeeksi.

Kuutioi tomaatit sekä osa kookoksen hedelmälihaa. Siirrä kulhoihin odottamaan.

Työstä pastakoneella nuudelitaikina kahdessa erässä ohueksi levyksi, ja valmista spagettiterällä taikina ohueksi nauhaksi. Jauhota kevyesti ja nosta odottamaan keittämistä. Laita keitinvesi kiehumaan kattilaan.

Paista kuumalla pannulla marinoitu kana ja lisää mukaan chili. Lisää tomaatit, sokeri sekä kookoksen palat. Purista mukaan puolen appelsiinin mehu. Anna hautua noin 10 min. Lisää jogurtti ja pienennä lämpöä.

Laita vesi kiehumaan ja mausta vesi suolalla. Lisää nuudelit. Keitä noin 2 minuuttia. Nosta nuudelit suoraan kastikkeen sekaan ja anna nuudelien maustua kastikkeessa.

Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa, pippuria, sokeria ja appelsiinia.

Nosta ensin nuudeli kulhoon, annostele kastiketta ja kanaa nuudelien rinnalle ja koristele chiliviipaleilla.

Lisää aiheesta:

MasterChef Suomi: Beet Wellington, Josen reseptiMasterChef Suomi: Paistettua siikaa, Kurpitsa-katkarapu kvinoaa ja beurre blanc- kastiketta, Kapen reseptiMasterChef: Ankanrintaa, bataattia ja tyrniä – Oonan reseptiMasterChef: T-Luupihvi ja tomaattia kolmella tapaa – Niklaksen reseptiRuijanpallascevicheUdo-nuudelit, kananpoikaa ja vihanneksia
MasterChefMasterChef-reseptitPääruoatKanaruoka

Tuoreimmat aiheesta

MasterChef
  • 20.5.20:45
    MasterChef-reseptit

    MasterChef Suomi: Kuhan seläkettä, perunafondant, valkoviinikastike ja vihanneksia, Darinan resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef-reseptit

    MasterChef Suomi: Grillattuja jättikatkaravunpyrstöjä, jäävihanneksia ja katkarapu-voivaahtokastike, Valtterin resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef-reseptit

    MasterChef Suomi: Perunagnocchit, romesco ja rosmariiniöljy, Samulin resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef-reseptit

    MasterChef Suomi: Hiramasa sashimi lautanen, Markun resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef-reseptit

    MasterChef Suomi: Chilistä kampasimpukkaa ja sokerihernepyrettä, Darinan resepti