MasterChef: Broilernuijia mansikka-balsamicokastikkeessa – Marinan resepti
MasterChef Suomi -sarjan kahdeksannessa jaksossa kilpailijat yllätetään kolmen kierroksen mansikkaisella painetehtävällä.
Ainekset
- 300 g broileria
- 50 g voita
- nippu salviaa
- 1/2 l mansikoita viipaleina
- balsamiviinietikkaa
- sokeria
- purjosipulia
- 8 isoa mansikkaa survottuna
- yrttejä ja paahdettua pinjansiementä koristeluun
Valmistusohje
Broileri ruskistetaan salviavoissa ja laitetaan 180 asteiseen uuniin n. 20 minuutiksi.
mansikkasurvos, sokeri (3rkl) ja balsamico keitetään sakeaksi.
Purjo paistetaan voissa, mansikkaviipaleet grillataan kuumalla parilalla 5 min.
Annos rakennetaan lautaselle – mansikat, purjo pieneksi ympyräksi.
Broileri nostetaan uunista ja kastike kaadetaan päälle.
Koristellaan yrteillä ja pinjansiemenillä.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Paras sienikastike: Helppo suppilovahverokastike Katin ohjeella
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Hanna Sumarin tyrmäävän hyvä omenapiirakka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Taivaallinen omenahillo
-
Jäädytetty Nutella-juustokakku
-
Lassaka eli vähähiilihydraattinen lasagne ilman pastaa
-
Kotikeittiömestarit: Teresa Välimäen tonnikala-nachopelti