Julkaistu
MasterChef Suomi -sarjan kahdeksannessa jaksossa kilpailijat yllätetään kolmen kierroksen mansikkaisella painetehtävällä.
Ainekset
- 300 g broileria
- 50 g voita
- nippu salviaa
- 1/2 l mansikoita viipaleina
- balsamiviinietikkaa
- sokeria
- purjosipulia
- 8 isoa mansikkaa survottuna
- yrttejä ja paahdettua pinjansiementä koristeluun
Valmistusohje
Broileri ruskistetaan salviavoissa ja laitetaan 180 asteiseen uuniin n. 20 minuutiksi.
mansikkasurvos, sokeri (3rkl) ja balsamico keitetään sakeaksi.
Purjo paistetaan voissa, mansikkaviipaleet grillataan kuumalla parilalla 5 min.
Annos rakennetaan lautaselle – mansikat, purjo pieneksi ympyräksi.
Broileri nostetaan uunista ja kastike kaadetaan päälle.
Koristellaan yrteillä ja pinjansiemenillä.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.