MasterChef: Broilernuijia mansikka-balsamicokastikkeessa – Marinan resepti

mc_eps8_marina_kuvaaja_juuli_aschan_1 (1)

MasterChef Suomi -sarjan kahdeksannessa jaksossa kilpailijat yllätetään kolmen kierroksen mansikkaisella painetehtävällä.

Ainekset

  • 300 g broileria
  • 50 g voita
  • nippu salviaa
  • 1/2 l mansikoita viipaleina
  • balsamiviinietikkaa
  • sokeria
  • purjosipulia
  • 8 isoa mansikkaa survottuna
  • yrttejä ja paahdettua pinjansiementä koristeluun

Valmistusohje

Broileri ruskistetaan salviavoissa ja laitetaan 180 asteiseen uuniin n. 20 minuutiksi.

mansikkasurvos, sokeri (3rkl) ja balsamico keitetään sakeaksi.

Purjo paistetaan voissa, mansikkaviipaleet grillataan kuumalla parilalla 5 min.

Annos rakennetaan lautaselle – mansikat, purjo pieneksi ympyräksi.

Broileri nostetaan uunista ja kastike kaadetaan päälle.

Koristellaan yrteillä ja pinjansiemenillä.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.