MasterChef: Broilernuijia mansikka-balsamicokastikkeessa – Marinan resepti

mc_eps8_marina_kuvaaja_juuli_aschan_1 (1)

MasterChef Suomi -sarjan kahdeksannessa jaksossa kilpailijat yllätetään kolmen kierroksen mansikkaisella painetehtävällä.

Ainekset

  • 300 g broileria
  • 50 g voita
  • nippu salviaa
  • 1/2 l mansikoita viipaleina
  • balsamiviinietikkaa
  • sokeria
  • purjosipulia
  • 8 isoa mansikkaa survottuna
  • yrttejä ja paahdettua pinjansiementä koristeluun

Valmistusohje

Broileri ruskistetaan salviavoissa ja laitetaan 180 asteiseen uuniin n. 20 minuutiksi.

mansikkasurvos, sokeri (3rkl) ja balsamico keitetään sakeaksi.

Purjo paistetaan voissa, mansikkaviipaleet grillataan kuumalla parilalla 5 min.

Annos rakennetaan lautaselle – mansikat, purjo pieneksi ympyräksi.

Broileri nostetaan uunista ja kastike kaadetaan päälle.

Koristellaan yrteillä ja pinjansiemenillä.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!