MasterChef: Basilikaa kahdella tapaa – Ollin resepti

mc_eps5_annos_olli_kuvaaja_juuli_aschan_1

MasterChef Suomi -sarjan viidennessä jaksossa valmistettiin jälkiruoka yrteistä.

Namelaka

  • 300 g valkosuklaa
  • 1,5 dl maito
  • 3 liivate
  • 2 dl Kerma
  • 1 dl glukoosi
  • 1 puntti basilika

Toscamuru

  • 1,5 dl manteli
  • 50 g voi
  • 1 dl sokeri
  • 1 rkl jauho
  • 0,5 dl kerma

Basilikamansikat

  • 10 mansikkaa
  • 2 rkl balsamico
  • Basilikaa
  • ripaus suolaa
  • sokeria

Temporoitu tumma suklaa

  • 200 g suklaata

Valmistusohje

Tee namelaka. Laita ainekset kattilaan (ei kerma eikä basilika). Liota liivate kylmään veteen, kun sulanut niin liota suklaaseen. lisää kerma ja basilika ja sekoita tasaiseksi sauvasekoittimella. Laita muottiin ja anna asettua 1h kylmässä.

Toscamuru. Sekoita kaikki aineet kattilassa ja anna kiehahtaa. Levitä leivinpaperille ja laita 190c uuniin 14min. Anna jäähtyä ja pyöritä blenderissä muruksi.

Leikkaa mansikat pieniksi paloiksi ja sekoita muut aineet. Anna maustua 30min.

Temperoi suklaa. Lämmitä ensin 50c à 27c à 30c. Sekoita kokoajan. Laita pursotinpussiin. Pursota jäämurskan päälle ”ruusukkeita”

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!