MasterChef: Basilikaa kahdella tapaa – Ollin resepti
MasterChef Suomi -sarjan viidennessä jaksossa valmistettiin jälkiruoka yrteistä.
Namelaka
- 300 g valkosuklaa
- 1,5 dl maito
- 3 liivate
- 2 dl Kerma
- 1 dl glukoosi
- 1 puntti basilika
Toscamuru
- 1,5 dl manteli
- 50 g voi
- 1 dl sokeri
- 1 rkl jauho
- 0,5 dl kerma
Basilikamansikat
- 10 mansikkaa
- 2 rkl balsamico
- Basilikaa
- ripaus suolaa
- sokeria
Temporoitu tumma suklaa
- 200 g suklaata
Valmistusohje
Tee namelaka. Laita ainekset kattilaan (ei kerma eikä basilika). Liota liivate kylmään veteen, kun sulanut niin liota suklaaseen. lisää kerma ja basilika ja sekoita tasaiseksi sauvasekoittimella. Laita muottiin ja anna asettua 1h kylmässä.
Toscamuru. Sekoita kaikki aineet kattilassa ja anna kiehahtaa. Levitä leivinpaperille ja laita 190c uuniin 14min. Anna jäähtyä ja pyöritä blenderissä muruksi.
Leikkaa mansikat pieniksi paloiksi ja sekoita muut aineet. Anna maustua 30min.
Temperoi suklaa. Lämmitä ensin 50c à 27c à 30c. Sekoita kokoajan. Laita pursotinpussiin. Pursota jäämurskan päälle ”ruusukkeita”
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Airfryer-munkit – Liisan helppo ohje pikamunkkeihin
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Piknikin pelastava pastasalaatti
-
Yhdessä astiassa: Juureksia ja broileria
-
Nopeat bebe-leivokset
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Nopeat kalkkunawrapit