Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

MasterChef: Basilikaa kahdella tapaa – Ollin resepti

Julkaistu 01.03.2022 20:30

MTV LIFESTYLE

MasterChef Suomi -sarjan viidennessä jaksossa valmistettiin jälkiruoka yrteistä.

Namelaka

  • 300 g valkosuklaa
  • 1,5 dl maito
  • 3 liivate
  • 2 dl Kerma
  • 1 dl glukoosi
  • 1 puntti basilika

Toscamuru

  • 1,5 dl manteli
  • 50 g voi
  • 1 dl sokeri
  • 1 rkl jauho
  • 0,5 dl kerma

Basilikamansikat

  • 10 mansikkaa
  • 2 rkl balsamico
  • Basilikaa
  • ripaus suolaa
  • sokeria

Temporoitu tumma suklaa

  • 200 g suklaata

Valmistusohje

Tee namelaka. Laita ainekset kattilaan (ei kerma eikä basilika). Liota liivate kylmään veteen, kun sulanut niin liota suklaaseen. lisää kerma ja basilika ja sekoita tasaiseksi sauvasekoittimella. Laita muottiin ja anna asettua 1h kylmässä.

Toscamuru. Sekoita kaikki aineet kattilassa ja anna kiehahtaa. Levitä leivinpaperille ja laita 190c uuniin 14min. Anna jäähtyä ja pyöritä blenderissä muruksi.

Leikkaa mansikat pieniksi paloiksi ja sekoita muut aineet. Anna maustua 30min.

Temperoi suklaa. Lämmitä ensin 50c à 27c à 30c. Sekoita kokoajan. Laita pursotinpussiin. Pursota jäämurskan päälle ”ruusukkeita”

Lisää aiheesta:

MasterChef Suomi: Lakkasorbettia, vadelmakastiketta ja mansikkageeliä, Iinan reseptiMasterChef Suomi: Suklaakupu, Maritan reseptiMasterChef: Lakkaa, valkosuklaata ja mantelia – Oonan reseptiMasterChef: Mutakakku – Jennyn reseptiMasterChef: Dracula dome – Ollin reseptiMasterChef: Tuulihatut – Ollin resepti
MasterChefMasterChef-reseptitJälkiruoatMakeat leivonnaiset

Tuoreimmat aiheesta

MasterChef
  • 20.5.20:45
    MasterChef-reseptit

    MasterChef Suomi: Kuhan seläkettä, perunafondant, valkoviinikastike ja vihanneksia, Darinan resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef-reseptit

    MasterChef Suomi: Grillattuja jättikatkaravunpyrstöjä, jäävihanneksia ja katkarapu-voivaahtokastike, Valtterin resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef-reseptit

    MasterChef Suomi: Perunagnocchit, romesco ja rosmariiniöljy, Samulin resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef-reseptit

    MasterChef Suomi: Hiramasa sashimi lautanen, Markun resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef-reseptit

    MasterChef Suomi: Chilistä kampasimpukkaa ja sokerihernepyrettä, Darinan resepti