MasterChef: Bahn-Mi inspired Sandwich – Matiaksen resepti
MasterChef Suomi -kauden seitsemännessä jaksossa tehtiin grillileipä.
Ainekset
- ½ Purkki Hellmans-majoneesia
- 1-2 rkl Crispy-chili
- 1 kpl Lime
- 1 pnt Korianteria
- 400 g Kanan paistileikettä
- Hapanjuurileipää
- 1 kpl Retiisi
- 1/2 kurkku
- Seesamiöljyä
- 1 Pieni punakaali
- 3 Kurkkua
- 0,5 dl Soijaa
- 3 rkl Sokeria
- 2rkl Sriracha-kastiketta
Valmistusohje
Valmista seesamikurkut. Poista keskiosa kurkuista ja leikkaa. Mausta seesamiöljyllä, seesamisiemenillä ja crispy-chilillä.
Valmista kaali-porkkanasalaatti. Leikkaa kaali ja porkkana, lisää korianteri ja minttu. Mausta punaviinietikalla, sokerilla, limellä ja suolalla. Lisää vähän vettä.
Leikkaa retiisi mandoliinilla ja laita jääveteen. Sekoita majoneesi ja crispy-chili. Mausta limellä ja korianterilla.
Keitä kasaan soija, sokeri ja sriracha. Keitä kunnes haluttu siirappimainen rakenne.
Grillaa kana. Suolaa paistileikkeet ja paista rapea pinta. Paiston aikana voitele kanaa srirachasiirapilla. Grillaa leipiin rapea pinta grillipannulla.
Kokoa leipä, lisää pohjalle majoneesi ja kokoa päälle muut komponentit.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Boquerones-muikut eli marinoidut muikut