MasterChef: Avaruusjälkkäri – Jennyn resepti
MasterChef Suomi -sarjan 15. jaksossa tehtävänä on valmistaa annoksia tunnettujen elokuvien pohjalta.
Ainekset
- 3 dl kermaa
- 3 dl maitoa
- 0,5 dl sokeria
- 8 kaffir lehteä
- 3 passionhedelmää
- 2 rkl sokeria
- 3 rkl vettä
- 1 rkl gelatiinia
- 4 vihreää omenaa
- 1 lime
- keltaista ja sinistä tai vihreää väriainetta
- 3 rkl vehnäjauhoja
- 3 rkl maitoa
- 1 tl leivinjauhetta
- 0,5 dl tomusokeria
- sinistä väriainetta
Valmistusohje
Valmista jäätelö. Lämmitä kattilassa 3+3dl maitoa ja kermaa, sokeria ja limen lehdet. Älä anna mennä yli 80 asteen. Sekoita massaan gelatiinia ja anna vähän jäähtyä. Erottele 5 keltuaista ja riko ne vatkaamalla. Vispaa massa keltuaisten joukkoon. Laita massa jäätelökoneeseen ainakin 45 minuutiksi.
Valmista omenagranita. Mehusta omenat, siivilöi mehu ja lisää vähän sokeria ja 1 limen mehu. Pistä laakealle astialle ja annan jäätyä. Raavi lautaselle haarukalla.
Valmista asteroidikakku. Sekoita vehnäjauhot, maito, sokeri ja leivinjauhe, sekä mustaa väriainetta. Pistä sifoniin, lisää yksi patruuna ja sekoita. Purista pahvimukiin ja kypsennä mikrossa 30-40 s. Revi kakku palasiksi lautaselle.
Valmista passionkastike. Keitä passionhedelmiä sokerin ja veden kanssa. Lisää vähän gelatiinia ja siivilöi.
Valmista tähtipöly. Sekoita sinistä väriainetta ja tomusokeria. Siivilöi lautaselle.
Lisää lautaselle granaattiomenan siemeniä sellaisenaan.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Boquerones-muikut eli marinoidut muikut