Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

MasterChef: Avaruusjälkkäri – Jennyn resepti

Julkaistu 10.05.2022 20:28

MTV LIFESTYLE

MasterChef Suomi -sarjan 15. jaksossa tehtävänä on valmistaa annoksia tunnettujen elokuvien pohjalta.

Ainekset

  • 3 dl kermaa
  • 3 dl maitoa
  • 0,5 dl sokeria
  • 8 kaffir lehteä
  • 3 passionhedelmää
  • 2 rkl sokeria
  • 3 rkl vettä
  • 1 rkl gelatiinia
  • 4 vihreää omenaa
  • 1 lime
  • keltaista ja sinistä tai vihreää väriainetta
  • 3 rkl vehnäjauhoja
  • 3 rkl maitoa
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 0,5 dl tomusokeria
  • sinistä väriainetta

Valmistusohje

Valmista jäätelö. Lämmitä kattilassa 3+3dl maitoa ja kermaa, sokeria ja limen lehdet. Älä anna mennä yli 80 asteen. Sekoita massaan gelatiinia ja anna vähän jäähtyä. Erottele 5 keltuaista ja riko ne vatkaamalla. Vispaa massa keltuaisten joukkoon. Laita massa jäätelökoneeseen ainakin 45 minuutiksi.

Valmista omenagranita. Mehusta omenat, siivilöi mehu ja lisää vähän sokeria ja 1 limen mehu. Pistä laakealle astialle ja annan jäätyä. Raavi lautaselle haarukalla.

Valmista asteroidikakku. Sekoita vehnäjauhot, maito, sokeri ja leivinjauhe, sekä mustaa väriainetta. Pistä sifoniin, lisää yksi patruuna ja sekoita. Purista pahvimukiin ja kypsennä mikrossa 30-40 s. Revi kakku palasiksi lautaselle.

Valmista passionkastike. Keitä passionhedelmiä sokerin ja veden kanssa. Lisää vähän gelatiinia ja siivilöi.

Valmista tähtipöly. Sekoita sinistä väriainetta ja tomusokeria. Siivilöi lautaselle.

Lisää lautaselle granaattiomenan siemeniä sellaisenaan.

Lisää aiheesta:

MasterChef Suomi: Lakkasorbettia, vadelmakastiketta ja mansikkageeliä, Iinan reseptiMasterChef Suomi: Omenaa viidellä tavalla, Iinan reseptiMasterChef Suomi: Suklaakupu, Maritan reseptiMasterChef: Lakkaa, valkosuklaata ja mantelia – Oonan reseptiMasterChef: Mutakakku – Jennyn reseptiMasterChef: Sitruunaa ja suklaata – Joonaksen resepti
MasterChefMasterChef-reseptitJälkiruoat

Tuoreimmat aiheesta

MasterChef
  • 20.5.20:45
    MasterChef-reseptit

    MasterChef Suomi: Kuhan seläkettä, perunafondant, valkoviinikastike ja vihanneksia, Darinan resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef-reseptit

    MasterChef Suomi: Grillattuja jättikatkaravunpyrstöjä, jäävihanneksia ja katkarapu-voivaahtokastike, Valtterin resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef-reseptit

    MasterChef Suomi: Perunagnocchit, romesco ja rosmariiniöljy, Samulin resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef-reseptit

    MasterChef Suomi: Hiramasa sashimi lautanen, Markun resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef-reseptit

    MasterChef Suomi: Chilistä kampasimpukkaa ja sokerihernepyrettä, Darinan resepti