Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

MasterChef: Arancini Nduja-Tomaattikastikkeella – Matiaksen resepti

Julkaistu 14.02.2023 21:00

MTV LIFESTYLE

MasterChef Suomi -kauden toisessa jaksossa valmistettiin annos tomaatista.

  • Ruokavalio: Kasvisruoka

Raaka-aineet

  • 2 dl Risottoriisia
  • 1,5 dl Valkoviiniä
  • 3 kpl Shalottisipuleita
  • 2 kpl Valkosipulinkynttä
  • 1 l Kanalientä
  • 2 dl Erilaisia kauden tomaatteja
  • 2 tl Ndujatahna
  • 1 pnt Ruohosipulia
  • 2 dl Rypsiöljyä
  • 50 g Voita
  • 80 g Parmesaania
  • 1 prk San marzano- tomaattejatölkissä
  • 2 rkl Tomaattipyreetä

Valmistusohje

Kuullota shalottisipulit ja valkosipulit oliiviöljyssä. Lisää riisit pannulle, ja kuullota hetki. Lisää valkoviini ja kiehauta.

Lisää tomaattipyreetä ja leikattuja tomaatteja. Lisää kanalientä kauha kerrallaan. Keitä kunnes riisin kypsyys al-dente.

Vatkaa kauhalla parmesaani ja voi joukkoon. Viilennä massa. Muotoile risotosta palloja, ja laita pakkaseen hetkeksi jäähtymään.

Pyörittele pallot jauhoissa, kananmunassa ja pankojauhoissa. Friteeraa 180C kunnes kullanruskeita. Laita päälle sormisuola.

Aloita tomaattikastikkeen valmistus kuullottamalla valkosipuli. Lisää purkki San-Marzano tomaatteja, ja nduja. Keitä kasaan, ja lisää yrtit. Aja tehosekoittimessa tasaiseksi massaksi.

Aja tehosekoittimessa yrtit sekä öljy ja siivilöi.

Lisää aiheesta:

MasterChef Suomi: Myskikurpitsakeitto ja yrttiöljy, Erikan reseptiMasterChef Suomi: Aasialainen kurpitsakeitto simpukkasalaatilla, Markun reseptiMasterChef: Herkkutattirisotto – Saijan reseptiMasterChef: Kuhaa ja kukkakaalia – Sininen joukkueMasterChef: Kalmaria ja Sitruunarisottoa – Saijan reseptiMasterChef: Taimenmosaiikki ja Tomaattia – Jonin resepti
MasterChefMasterChef-reseptitPääruoatKasvisruoka

Tuoreimmat aiheesta

MasterChef
  • 20.5.20:45
    MasterChef-reseptit

    MasterChef Suomi: Kuhan seläkettä, perunafondant, valkoviinikastike ja vihanneksia, Darinan resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef-reseptit

    MasterChef Suomi: Grillattuja jättikatkaravunpyrstöjä, jäävihanneksia ja katkarapu-voivaahtokastike, Valtterin resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef-reseptit

    MasterChef Suomi: Perunagnocchit, romesco ja rosmariiniöljy, Samulin resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef-reseptit

    MasterChef Suomi: Hiramasa sashimi lautanen, Markun resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef-reseptit

    MasterChef Suomi: Chilistä kampasimpukkaa ja sokerihernepyrettä, Darinan resepti