Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

MasterChef: Appelsiinia ja tummaa suklaata – Heinin resepti

Julkaistu 07.02.2023 21:00

MTV LIFESTYLE

MasterChef Suomi -kauden starttijaksossa tehtiin annos mysteeriboksin sisällöstä.

Jäätelö

  • 2 dl Kuohukermaa
  • 2 dl Maitoa
  • 1dl Sokeria
  • 3kpl Valkuaista
  • 400 g Tummaa suklaata

Appelsiinikakku

  • 2 kpl Kananmunia
  • 2 dl Sokeriaa
  • 2 dl Vehnäjauhoja
  • 1 tl Leivinjauhetta

Appelsiinisiirappi

  • 1 dl Vettä
  • 0,75 dl Sokeria
  • 1 kpl Appelsiinin mehu ja kuori

Appelsiinivaahto

  • 2dl Kuohukermaa
  • 2 rkl Sokeria
  • 1kpl Appelsiinin kuori
  • Tuille
  • 60 g Öljyä
  • 50 g Vettä
  • 10 g Vehnäjauhoja

Valmistusohje

Kuumenna kattilassa kerma ja maito. Sulata suklaa seokseen. Vatkaa keltuaiset ja sokeri vaahdoksi, ja yhdistä maidon, kerman ja suklaan kanssa. Kuumenna massa 84 asteiseksi. Kaada jäätelömassa jäätelökoneeseen, ja anna valmistua noin 45min.

Riko lasiin 2 kananmunaa, ja mittaa samanlaisiin laseihin sama määrä sokeria ja vehnäjauhoja. Lisää jauhoihin leivinjauhe. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Lisää jauhot ja sekoita kevyesti tasaiseksi taikinaksi. Laita taikina kakkuvuokaan ja paista 175 asteessa noin 30min.

Laita kattilaan vesi, sokeri ja appelsiinin mehu sekä kuori. Keitä seosta hiljalleen kasaan, kunnes seos muuttuu siirappimaiseksi. Kasta kakusta leikattu pala siirappiin ennen esillepanoa, ja lusikoi myös kakun päälle.

Sekoita vehnäjauho, öljy ja vesi tasaiseksi taikinaksi. Kuumenna pannu kuumaksi, ja laita lusikallinen taikinaa pannulle. Paista keksiä, kunnes se menee pitsimäiseksi ja ottaa väriä. Laita kuivumaan talouspaperin päälle.

Vatkaa kerma ja sokeri, ja lisää joukkoon hieman appelsiininkuorta.

Lisää aiheesta:

MasterChef: Piparibrownie ja appelsiini-tyrnijäätelö, Veronican reseptiMasterChef: Kylmä kahvi kaunistaa – Oodi keittäjille – Johannan reseptiKoko Suomi leipoo: Kasperin Laku-sitruunakakkuKoko Suomi leipoo: Mummolan raparperi-mansikkapiirakka & vaniljakastikeBanaanikakku kahdella tavallaLaktoositon suklaakakku sitruskuorrutuksen ja marjojen kera
MasterChefMasterChef-reseptitJälkiruoat

Tuoreimmat aiheesta

MasterChef
  • 20.5.20:45
    MasterChef-reseptit

    MasterChef Suomi: Kuhan seläkettä, perunafondant, valkoviinikastike ja vihanneksia, Darinan resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef-reseptit

    MasterChef Suomi: Grillattuja jättikatkaravunpyrstöjä, jäävihanneksia ja katkarapu-voivaahtokastike, Valtterin resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef-reseptit

    MasterChef Suomi: Perunagnocchit, romesco ja rosmariiniöljy, Samulin resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef-reseptit

    MasterChef Suomi: Hiramasa sashimi lautanen, Markun resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef-reseptit

    MasterChef Suomi: Chilistä kampasimpukkaa ja sokerihernepyrettä, Darinan resepti