MasterChef: Appelsiinia ja tummaa suklaata – Heinin resepti
MasterChef Suomi -kauden starttijaksossa tehtiin annos mysteeriboksin sisällöstä.
Jäätelö
- 2 dl Kuohukermaa
- 2 dl Maitoa
- 1dl Sokeria
- 3kpl Valkuaista
- 400 g Tummaa suklaata
Appelsiinikakku
- 2 kpl Kananmunia
- 2 dl Sokeriaa
- 2 dl Vehnäjauhoja
- 1 tl Leivinjauhetta
Appelsiinisiirappi
- 1 dl Vettä
- 0,75 dl Sokeria
- 1 kpl Appelsiinin mehu ja kuori
Appelsiinivaahto
- 2dl Kuohukermaa
- 2 rkl Sokeria
- 1kpl Appelsiinin kuori
- Tuille
- 60 g Öljyä
- 50 g Vettä
- 10 g Vehnäjauhoja
Valmistusohje
Kuumenna kattilassa kerma ja maito. Sulata suklaa seokseen. Vatkaa keltuaiset ja sokeri vaahdoksi, ja yhdistä maidon, kerman ja suklaan kanssa. Kuumenna massa 84 asteiseksi. Kaada jäätelömassa jäätelökoneeseen, ja anna valmistua noin 45min.
Riko lasiin 2 kananmunaa, ja mittaa samanlaisiin laseihin sama määrä sokeria ja vehnäjauhoja. Lisää jauhoihin leivinjauhe. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Lisää jauhot ja sekoita kevyesti tasaiseksi taikinaksi. Laita taikina kakkuvuokaan ja paista 175 asteessa noin 30min.
Laita kattilaan vesi, sokeri ja appelsiinin mehu sekä kuori. Keitä seosta hiljalleen kasaan, kunnes seos muuttuu siirappimaiseksi. Kasta kakusta leikattu pala siirappiin ennen esillepanoa, ja lusikoi myös kakun päälle.
Sekoita vehnäjauho, öljy ja vesi tasaiseksi taikinaksi. Kuumenna pannu kuumaksi, ja laita lusikallinen taikinaa pannulle. Paista keksiä, kunnes se menee pitsimäiseksi ja ottaa väriä. Laita kuivumaan talouspaperin päälle.
Vatkaa kerma ja sokeri, ja lisää joukkoon hieman appelsiininkuorta.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Airfryer-munkit – Liisan helppo ohje pikamunkkeihin
-
Piknikin pelastava pastasalaatti
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Nopeat bebe-leivokset
-
Yhdessä astiassa: Juureksia ja broileria
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Nopeat kalkkunawrapit
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka