Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

MasterChef: Appelsiini-suklaajouluhalko, Joonan resepti

Julkaistu 03.12.2024 20:45

MTV LIFESTYLE

MasterChef Suomi -sarjan joulujakson resepti.

Taikina

  • 3 kpl kananmunaa
  • 1,5 dl sokeria
  • 1 dl vehnäjauhoa
  • 0,5 dl perunajauhoja
  • 2,5 rkl kaakaojauhetta
  • 1 tl leivinjauhetta

täyte

  • 50 g tummaa suklaata
  • 200 g appelsiinituorejuustoa
  • 0,5 rkl sokeria
  • 2 dl kuohukermaa

Kuorrutus

  • 2 dl kuohukermaa
  • 2 rkl sokeria
  • 50 g tummaa suklaata
  • 0,5 rkl kahvijauhetta

Valmistusohje

Säädä uuni 225 asteeseen. Tee taikina. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Yhdistä kuivat aineet ja lisää ne munavaahtoon. Kaada taikina leivinpaperille uunipellille ja kypsennä uunissa 5-7min.

Kumoa valmis taikina uudelle leivinpaperille ja poista pohjapaperi. Vie kylmään.

Valmista täyte. Rouhi suklaa pieneksi. Sekoita tuorejuusto, sokeri ja suklaarouhe. Vaahdota kerma. Laita vaahto tuorejuusto sekoitukseen. Levitä täyte kääretorttupohjalle. Kääri torttu rullalle varovasti. Laita jääkaappiin.

Kuorrutus: Vatkaa kerma löysäksi vaahdoksi. Lisää sokeri, sulatettu suklaa ja kahvijauhe samalla vatkaten. Levitä kuorrutus kääretortun päälle. Tee haarukalla kuvioita kuorrutteeseen. Lopuksi koristele suklaahipuilla ja appelsiinin kuorella.

Lisää aiheesta:

Koko Suomi leipoo: TiikerikakkusetMasterChef: Piparibrownie ja appelsiini-tyrnijäätelö, Veronican reseptiKoko Suomi leipoo: Pinjan vegaaninen suklaaunelmaBanaanikakku suklaakuorrutuksellaKääretorttu suklaavaahdollaSuklaakakku mustikkatäytteellä
MasterChef-reseptitMasterChefJälkiruoatMakeat leivonnaiset

Tuoreimmat aiheesta

MasterChef-reseptit
  • 20.5.20:45
    MasterChef

    MasterChef Suomi: Kuhan seläkettä, perunafondant, valkoviinikastike ja vihanneksia, Darinan resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef

    MasterChef Suomi: Grillattuja jättikatkaravunpyrstöjä, jäävihanneksia ja katkarapu-voivaahtokastike, Valtterin resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef

    MasterChef Suomi: Perunagnocchit, romesco ja rosmariiniöljy, Samulin resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef

    MasterChef Suomi: Hiramasa sashimi lautanen, Markun resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef

    MasterChef Suomi: Chilistä kampasimpukkaa ja sokerihernepyrettä, Darinan resepti