Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

MasterChef: Appelsiini-suklaa ganache ja jogurttia – Pietarin resepti

Julkaistu 07.02.2023 21:00

MTV LIFESTYLE

MasterChef Suomi -kauden starttijaksossa tehtiin annos mysteeriboksin sisällöstä.

Ganache

  • 200 g Tumma suklaata
  • 2 dl Kuohukermaa
  • 1 kpl Keltuainen
  • 2 kpl Appelsiinin kuorta ja mehua
  • 50 g Sokeria
  • Suolaa

Jogurttijäätelö

  • 500 g Kreikkalainen jogurttia
  • 5 dl Kuohukermaa
  • 100 g Sokeria
  • 2 kpl Appelsiinin kuorta ja mehua

Kookoscrispi

  • 100 g Kookosrouhetta
  • 150 g Sokeria
  • 50 g Voita

Valmistusohje

Vatkaa keltuainen kulhossa vesihauteessa sokerin kanssa sekaisin, kunnes keltuainen on hieman hyytynyt.

Sulata suklaa vesihauteessa, lämmitä kerma toisessa kattilassa. Sekoita kuuma kerma ja suklaa keskenään ja yhdistä keltuais-sokerimassan kanssa. Mausta appelsiininkuorella ja –mehulla sekä ripauksella suolaa.

Siirrä massa pursotinpussiin ja jätä huoneenlämpöön siksi aikaa kunnes valmistat muut komponentit.

Tee jogurttijäätelö vaahdottamalla kerma ja sokeri keskenään. Sekoita jogurtin kanssa tasaiseksi massaksi.

Mausta massa appelsiininmehulla sekä -kuorella.

Valmista kookoscrispi sekoittamalla keskenään rouhittu kookos, sokeri sekä voi kattilassa.

Siirrä massa 225 C uuniin leivinpaperin päällä ja anna ruskistua kullanruskeaksi. Ota pois uunista ja anna rapeutua huoneenlämmössä.

Kokoa annos pursottamalla ganachea lautasen pohjalle. Lisää päälle jogurttijäätelöä sekä kookoscrispi.

Lisää aiheesta:

MasterChef: Karpalojäätelö kinuskikastikkeella ja nanna-fudgea, Henny reseptiKotikeittiömestarit: Teresa Välimäen grillattua ananasta, kookoskinuskia ja maailman helpoin jäätelöMasterChef: Rosmariinijäätelöä ja vadelmaa – Kristiinan reseptiMasterChef: Appelsiinia ja tummaa suklaata – Heinin reseptiIllallinen äidille: Annimari Korten jälkiruoka: Inhokki vai suosikki?MasterChef VIP: Suklaakakkua, fenkolijäätelöä, vadelmamelbaa ja tuoreita vadelmia – Olga Temosen reseptit
MasterChefMasterChef-reseptitJälkiruoat

Tuoreimmat aiheesta

MasterChef
  • 20.5.20:45
    MasterChef-reseptit

    MasterChef Suomi: Kuhan seläkettä, perunafondant, valkoviinikastike ja vihanneksia, Darinan resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef-reseptit

    MasterChef Suomi: Grillattuja jättikatkaravunpyrstöjä, jäävihanneksia ja katkarapu-voivaahtokastike, Valtterin resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef-reseptit

    MasterChef Suomi: Perunagnocchit, romesco ja rosmariiniöljy, Samulin resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef-reseptit

    MasterChef Suomi: Hiramasa sashimi lautanen, Markun resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef-reseptit

    MasterChef Suomi: Chilistä kampasimpukkaa ja sokerihernepyrettä, Darinan resepti