Valmista viikuna-balsamico-kastike: Laita kattilan pohjalle hieman vettä. Poista viikunoista yläosat ja kuutioi ne. Mausta suolalla ja runsaalla sokerilla. Kiehauta ja lisää balsamico. Balsamicoa voi lisätä maun mukaan myöhemminkin. Keitä miedolla lämmöllä vähintään 30 minuuttia, mieluummin 45 minuuttia. Soseuta tehosekoittimessa ja siivilöi annostelupulloon.
Perkaa hummerinpyrstö. Paloittele se medaljongeiksi.
Perkaa herneet (myös pakasteherneet käyvät). Keitä niitä kanaliemessä kunnes ne pehmenevät. Mausta suolalla. Valuta herneet, mutta säästä liemi. Soseuta sauvasekoittimella, lisää 50g voita ja riittävästi lientä, jotta pyreestä tulee riittävän juoksevaa ja samettista. Paseeraa siivilän läpi, tarkista maku ja kaada pursotinpussiin.
