Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

MasterChef: Amelie – Santun resepti

Julkaistu 18.05.2022 00:02

MTV LIFESTYLE

MasterChef Suomi -sarjan 15. jaksossa tehtävänä on valmistaa annoksia tunnettujen elokuvien pohjalta.

Ainekset

  • 1 hummerin pyrstö
  • 200 g herneitä
  • 2 dl kanaliemi
  • 1 iso kukkakaali
  • 2 dl maito
  • 2 dl kerma
  • 1 sitruuna
  • 8 viikunaa
  • 1,5 dl balsamico
  • 3 viiriäisen munaa
  • punaista elintarvikeväriä
  • 3 siivua pekonia
  • 3 siivua tryffeliä

Valmistusohje

Valmista viikuna-balsamico-kastike: Laita kattilan pohjalle hieman vettä. Poista viikunoista yläosat ja kuutioi ne. Mausta suolalla ja runsaalla sokerilla. Kiehauta ja lisää balsamico. Balsamicoa voi lisätä maun mukaan myöhemminkin. Keitä miedolla lämmöllä vähintään 30 minuuttia, mieluummin 45 minuuttia. Soseuta tehosekoittimessa ja siivilöi annostelupulloon.

Perkaa hummerinpyrstö. Paloittele se medaljongeiksi.

Perkaa herneet (myös pakasteherneet käyvät). Keitä niitä kanaliemessä kunnes ne pehmenevät. Mausta suolalla. Valuta herneet, mutta säästä liemi. Soseuta sauvasekoittimella, lisää 50g voita ja riittävästi lientä, jotta pyreestä tulee riittävän juoksevaa ja samettista. Paseeraa siivilän läpi, tarkista maku ja kaada pursotinpussiin.

Keitä pilkottuja kukkakaalin kukintoja kerman ja maidon sekoituksessa kunnes ne ovat pehmeitä. Kaada tehosekoittimeen ja soseuta tasaiseksi samalla lisäten 200g voita. Mausta suolalla ja yhden sitruunan kuorella. Siirrä pursotinpussiin.

Paista pekonit rapeiksi ja leikkaa ne muruksi.

Leikkaa tryffeli mandoliinilla viipaleiksi.

Keitä vettä kattilassa. Kun vesi kiehahtaa, laske lämpötilaa niin, ettei vesi enää kupli, vaan vain väreilee. lisää valkoviinietikkaa ja reilusti punaista elintarvikeväriä. Keitä viiriäisen uppomunat, reilu minuutti riittää. Nosta reikäkauhalla kuivumaan ja mausta suolalla.

Kokoa lautaselle haluamassasi järjestyksessä.

Lisää aiheesta:

MasterChef Suomi: Pannulla paistettua kuhaa, kyssäkaali-omenasalaatti ja beurre blanc -kastike, Valtterin reseptiMasterChef Suomi: Kanaballotine voi-valkosipuliruoholeivityksellä, Sofian reseptiMasterChef Suomi: Pannulla paistettu kananrintafile, Valtterin reseptiMasterChef Suomi:Ankkaa ja omenaa, Antin reseptiMasterChef: Paistettua nieriää, Annan perunaa ja kanaliemellä maustettu tattikastike – Jaanan reseptiMasterChef: Hummeria ja mustajuurta – Santun resepti
MasterChefMasterChef-reseptitPääruoatÄyriäiset

Tuoreimmat aiheesta

MasterChef
  • 20.5.20:45
    MasterChef-reseptit

    MasterChef Suomi: Kuhan seläkettä, perunafondant, valkoviinikastike ja vihanneksia, Darinan resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef-reseptit

    MasterChef Suomi: Grillattuja jättikatkaravunpyrstöjä, jäävihanneksia ja katkarapu-voivaahtokastike, Valtterin resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef-reseptit

    MasterChef Suomi: Perunagnocchit, romesco ja rosmariiniöljy, Samulin resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef-reseptit

    MasterChef Suomi: Hiramasa sashimi lautanen, Markun resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef-reseptit

    MasterChef Suomi: Chilistä kampasimpukkaa ja sokerihernepyrettä, Darinan resepti