Mascarponetorttu mansikoilla

Tämä torttu koostuu rapeasta piiraskuoresta, herkullisesta mascarponekreemistä ja mansikoista. Todella upea kesäjälkiruoka.

10 palaan

  • 3 dl vehnäjauhoja
  • 125 g voita
  • 3 rkl kidesokeria
  • 3 rkl jääkylmää vettä

Täyte

  • 250 g mascarponejuustoa
  • 2 dl ranskankermaa
  • ½ dl tomusokeria
  • 1 l mansikoita

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Sekoita voi, jauhot ja sokeri monitoimikoneessa, lisää vesi. Anna taikinan levätä jääkaapissa 15 minuuttia. Painele se sitten irtopohjavuokaan, vuoraa reuna alumiinifoliolla. Paista piiraskuorta n. 10 minuuttia uunissa. Anna jäähtyä kokonaan.

2. Huuhtele ja perkaa mansikat.

3. Sekoita mascarponejuusto, ranskankerma ja tomusokeri. Levitä seos piiraskuoreen. Koristele mansikoilla.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!