Mascarponetorttu mansikoilla
![](https://im.mtvuutiset.fi/image/5671994/landscape16_9/515/290/70f06bf788a1f329a1e051ef7141c535/wg/902696-3864.jpg)
Tämä torttu koostuu rapeasta piiraskuoresta, herkullisesta mascarponekreemistä ja mansikoista. Todella upea kesäjälkiruoka.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Kasvisruoka
10 palaan
- 3 dl vehnäjauhoja
- 125 g voita
- 3 rkl kidesokeria
- 3 rkl jääkylmää vettä
Täyte
- 250 g mascarponejuustoa
- 2 dl ranskankermaa
- ½ dl tomusokeria
- 1 l mansikoita
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Sekoita voi, jauhot ja sokeri monitoimikoneessa, lisää vesi. Anna taikinan levätä jääkaapissa 15 minuuttia. Painele se sitten irtopohjavuokaan, vuoraa reuna alumiinifoliolla. Paista piiraskuorta n. 10 minuuttia uunissa. Anna jäähtyä kokonaan.
2. Huuhtele ja perkaa mansikat.
3. Sekoita mascarponejuusto, ranskankerma ja tomusokeri. Levitä seos piiraskuoreen. Koristele mansikoilla.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Kirsin lihapiirakat uunissa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mustikkapiirakka airfryerissa
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Kananmunakastike – legendaarinen kastike perunoille tai kalalle
-
Paistetut kantarellit
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka