Tämä torttu koostuu rapeasta piiraskuoresta, herkullisesta mascarponekreemistä ja mansikoista. Todella upea kesäjälkiruoka.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Kasvisruoka
10 palaan
- 3 dl vehnäjauhoja
- 125 g voita
- 3 rkl kidesokeria
- 3 rkl jääkylmää vettä
Täyte
- 250 g mascarponejuustoa
- 2 dl ranskankermaa
- ½ dl tomusokeria
- 1 l mansikoita
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Sekoita voi, jauhot ja sokeri monitoimikoneessa, lisää vesi. Anna taikinan levätä jääkaapissa 15 minuuttia. Painele se sitten irtopohjavuokaan, vuoraa reuna alumiinifoliolla. Paista piiraskuorta n. 10 minuuttia uunissa. Anna jäähtyä kokonaan.
2. Huuhtele ja perkaa mansikat.
3. Sekoita mascarponejuusto, ranskankerma ja tomusokeri. Levitä seos piiraskuoreen. Koristele mansikoilla.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.