25.9. Kokeile herkullista kahvijälkiruokaa! Reseptin loihti Pekka Terävä.
Ainekset
- 200g maitoa
- 50 g Nespresso-kahvia
- 60 g sokeria
- 200 g mascarponea
- 2-3 liivatelehteä
Frangipane
- 250 g mantelimassaa
- 125 g voita
- 25 g vehnäjauhoa
- 1,5 g suolaa
- 2 kananmunaa
- Nespresso-kahvia kostuttamiseen
Kahvijäätelöä
- 350 g maitoa
- 150 g kermaa
- 100 g sokeria
- 26 g maitojauhetta
- 25 g glukoosia
- 10 g hunajaa
Caramela creme
- 250 g maitoa
- 250 g kermaa
- 275 g Caramela-suklaata
- 100 g keltuaista
- 2 liivatelehteä
- 50 g sokeria
Valmistusohje
1. Kiehauta maito ja sokeri, lisää liotettu liivakko.
2. Lisää Nespresso kahvi ja anna jäähtyä 40 asteiseksi. Lisää joukkoon mascarpone ja sekoita massa tasaiseksi. Kaada annosvuokiin ja laita jääkaappiin hyytymään 3-6 tunniksi.
Frangipane:
1. Laita mantelimassa ja voi yleiskoneessa sekaisin. Lisää vehnäjauho, suola ja kahvi. Lisää lopuksi munat. Laita massa vuokaan ja paista uunissa 185-200 astetta noin 8-15 minuuttia.
Kahvijäätelö:
1. Lämmitä maitokerma 45 asteiseksi, lisää loput ainekset. Kiehauta koko ajan sekoittaen. Poraa massa tehosekoittimella tasaiseksi. Anna seistä yön yli jääkaapissa peitettynä.
2. Aja jäätelökoneessa jäätelöksi.
Carmela-creme:
1. Yhdistä kaikki ainekset ja kypsennä massa 82 asteiseksi.
2. Anna jäähtyä 45 asteiseksi. Punnitse 500 g seosta, emulsoi Caramela-suklaata ja liivatetta.
3. Anna seistä yön yli massa jääkaapissa. Vatkaa massa vaahdoksi juuri ennen tarjoilua.
4. Tarjoile annos.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Brie-parsataskut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa