Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Mascarpone-Nespresso -pannacotta

4:34Pekka Terävän kahvinen jälkiruoka
Julkaistu 25.09.2014 09:35

25.9. Kokeile herkullista kahvijälkiruokaa! Reseptin loihti Pekka Terävä.

Ainekset

  • 200g maitoa
  • 50 g Nespresso-kahvia
  • 60 g sokeria
  • 200 g mascarponea
  • 2-3 liivatelehteä

Frangipane

  • 250 g mantelimassaa
  • 125 g voita
  • 25 g vehnäjauhoa
  • 1,5 g suolaa
  • 2 kananmunaa
  • Nespresso-kahvia kostuttamiseen

Kahvijäätelöä

  • 350 g maitoa
  • 150 g kermaa
  • 100 g sokeria
  • 26 g maitojauhetta
  • 25 g glukoosia
  • 10 g hunajaa

Caramela creme

  • 250 g maitoa
  • 250 g kermaa
  • 275 g Caramela-suklaata
  • 100 g keltuaista
  • 2 liivatelehteä
  • 50 g sokeria

Valmistusohje

1. Kiehauta maito ja sokeri, lisää liotettu liivakko.

2. Lisää Nespresso kahvi ja anna jäähtyä 40 asteiseksi. Lisää joukkoon mascarpone ja sekoita massa tasaiseksi. Kaada annosvuokiin ja laita jääkaappiin hyytymään 3-6 tunniksi.

Frangipane:

1. Laita mantelimassa ja voi yleiskoneessa sekaisin. Lisää vehnäjauho, suola ja kahvi. Lisää lopuksi munat. Laita massa vuokaan ja paista uunissa 185-200 astetta noin 8-15 minuuttia.

Kahvijäätelö:

1. Lämmitä maitokerma 45 asteiseksi, lisää loput ainekset. Kiehauta koko ajan sekoittaen. Poraa massa tehosekoittimella tasaiseksi. Anna seistä yön yli jääkaapissa peitettynä.

2. Aja jäätelökoneessa jäätelöksi.

Carmela-creme:

1. Yhdistä kaikki ainekset ja kypsennä massa 82 asteiseksi.

2. Anna jäähtyä 45 asteiseksi. Punnitse 500 g seosta, emulsoi Caramela-suklaata ja liivatetta.

3. Anna seistä yön yli massa jääkaapissa. Vatkaa massa vaahdoksi juuri ennen tarjoilua.

4. Tarjoile annos.

Lisää aiheesta:

MasterChef: Piparibrownie ja appelsiini-tyrnijäätelö, Veronican reseptiMasterChef: Lämmintä valkosuklaavaahtoa, valkosuklaapannacottaa, timjamikreemiä, mantelikakkua ja valkoherukoita – Matin reseptiMasterChef: Suklaaparfait, yuzumarinoitua vadelmaa, karamellisoitua pähkinää ja lämmintä suklaakastiketta– Aleksin reseptiMasterChef: Kylmä kahvi kaunistaa – Oodi keittäjille – Johannan reseptiMasterChef: Kuningatar – Matiaksen reseptiMasterChef: Dracula dome – Ollin resepti
PannacottaMakuja ja ElämääPäivän reseptiJälkiruoatMakeat leivonnaiset

Tuoreimmat aiheesta

Pannacotta
  • 24.05.202419:48
    Huomenta Suomi

    Ruusupannacotta

  • 14.01.201610:20
    Gluteeniton

    Timjamipannacotta

  • 18.02.201300:00
    Jälkiruoat

    Mustaherukkapannacotta

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Vaniljapannacotta mansikoiden ja karhunvatukoiden kera

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Jogurttipannacotta