Marskin mämmikakku
![Copyright: MTV. Mämmikakku](https://im.mtvuutiset.fi/image/8650574/landscape16_9/1600/900/51f87d418714490ecbe3168806a05e1c/vU/mammikakku.jpg)
Mämmiä voi käyttää kakun raaka-aineena!
MTV
Julkaistu
Mämmikakun ohje on peräisin Marski by Scandic -hotellin irlantilaiselta keittiömestarilta Karl Mullenilta. Testaa ja ihastu!
Ainekset
- 2 dl maizenaa
- 3 kananmunaa
- 1,5 dl mallasjauhoa
- 2 tl leivinjauhetta
- 4 dl fariinisokeria
- 1 dl mallasuutetta
- 1,25 dl maitoa
- 1,2 dl paahdettua voita
- 1,5 dl mämmiä
- ripaus suolaa
Valmistusohje
- Paahda voi kattilassa, anna jäähtyä.
- Sekoita munat ja kosteat aineet.
- Yhdistä jauhot ja suola.
- Sekoita kaikki aineosat yhteen ja kaada voideltuun uunivuokaan (n. 32.5 x 26.5 cm)
- Paista 150 asteessa noin 20-30 min
- Leikkaa paloiksi jäähtyneenä
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Kirsin lihapiirakat uunissa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mustikkapiirakka airfryerissa
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Kananmunakastike – legendaarinen kastike perunoille tai kalalle
-
Paistetut kantarellit
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka