Marskin mämmikakku
Julkaistu
Mämmikakun ohje on peräisin Marski by Scandic -hotellin irlantilaiselta keittiömestarilta Karl Mullenilta. Testaa ja ihastu!
Ainekset
- 2 dl maizenaa
- 3 kananmunaa
- 1,5 dl mallasjauhoa
- 2 tl leivinjauhetta
- 4 dl fariinisokeria
- 1 dl mallasuutetta
- 1,25 dl maitoa
- 1,2 dl paahdettua voita
- 1,5 dl mämmiä
- ripaus suolaa
Valmistusohje
- Paahda voi kattilassa, anna jäähtyä.
- Sekoita munat ja kosteat aineet.
- Yhdistä jauhot ja suola.
- Sekoita kaikki aineosat yhteen ja kaada voideltuun uunivuokaan (n. 32.5 x 26.5 cm)
- Paista 150 asteessa noin 20-30 min
- Leikkaa paloiksi jäähtyneenä
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Brie-parsataskut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan