Marsipaaniomenakakku

Joka viikko MTV3 Huomenta Suomen studiossa leivotaan aina keskiviikkoaamuisin. Tänään uutisstudion oma sokerileipuri Jenni Höijer leipoo herkullisen omenakakun, joka tuo mukavaa makeutta syyspäivään. Jennin helpoin ohjein voi jokainen oppia tänään varsinaiseksi marsipaanimestariksi.

Raaka-aineet

  • Vaalea kakkupohja (n. 20 cm)
  • 200-300 g omenahilloa
  • 1,5 dl valmista vaniljakreemiä
  • 7-8 dl kermaa

Koristeluun

  • 400-500 g vihreää marsipaania
  • 40 g ruskeaa marsipaania
  • punaista ja ruskeaa elintarvikeväriä

Valmistusohje

Leikkaa kakkupohja kolmeen kerrokseen. Kostuta sokerivedellä tai omenamehulla. Levitä alimpaan kerrokseen omenahilloa ja kerros kermavaahtoa.

Laita keskimmäiseen kerrokseen vaniljakreemiä ja kasa kermavaahtoa. Mausta halutessasi väliin tuleva kermavaahto omenahillolla ja ripauksella inkivääriä.

Kostuta päällimmäinen kakkukerros jo pöydällä, jolloin se on helpompi muotoilla kermakeon päälle. Muotoile kakusta korkea puolipallo ja levitä päälle ohut kerros kermavaahtoa.

Kauli vihreä marsipaani ohueksi levyksi ja aseta kakun pintaan. Muotoile omenan malliseksi.

Tee ruskeasta marsipaanista omenalle ranka ja vihreästä marsipaanista muutama lehti.

Halutessasi voit maalata omenasta aidomman näköisen käyttäen elintarvikevärejä.

Parhaat ruokaohjelmat