Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Marsipaaniomenakakku

Julkaistu 18.02.2013 00:00
  • Ruokavalio: Kasvisruoka

Raaka-aineet

  • Vaalea kakkupohja (n. 20 cm)
  • 200-300 g omenahilloa
  • 1,5 dl valmista vaniljakreemiä
  • 7-8 dl kermaa

Koristeluun

  • 400-500 g vihreää marsipaania
  • 40 g ruskeaa marsipaania
  • punaista ja ruskeaa elintarvikeväriä

Valmistusohje

Leikkaa kakkupohja kolmeen kerrokseen. Kostuta sokerivedellä tai omenamehulla. Levitä alimpaan kerrokseen omenahilloa ja kerros kermavaahtoa.

Laita keskimmäiseen kerrokseen vaniljakreemiä ja kasa kermavaahtoa. Mausta halutessasi väliin tuleva kermavaahto omenahillolla ja ripauksella inkivääriä.

Kostuta päällimmäinen kakkukerros jo pöydällä, jolloin se on helpompi muotoilla kermakeon päälle. Muotoile kakusta korkea puolipallo ja levitä päälle ohut kerros kermavaahtoa.

Kauli vihreä marsipaani ohueksi levyksi ja aseta kakun pintaan. Muotoile omenan malliseksi.

Tee ruskeasta marsipaanista omenalle ranka ja vihreästä marsipaanista muutama lehti.

Halutessasi voit maalata omenasta aidomman näköisen käyttäen elintarvikevärejä.

Joka viikko MTV3 Huomenta Suomen studiossa leivotaan aina keskiviikkoaamuisin. Tänään uutisstudion oma sokerileipuri Jenni Höijer leipoo herkullisen omenakakun, joka tuo mukavaa makeutta syyspäivään. Jennin helpoin ohjein voi jokainen oppia tänään varsinaiseksi marsipaanimestariksi.

Lisää aiheesta:

Rento juhannuksen marjakakku eli "nakukakku"Koko Suomi leipoo: Tekninen tehtävä – Hedelmäinen britakakkuRaparperihyveMansikka-marenkirullaSitruunainen rahkapiirakkaPääsiäisen pirteät kuppikakut
OmenakakkuSadonkorjuuKasvisruokaVideoreseptitJälkiruoatMakeat leivonnaiset

Tuoreimmat aiheesta

Omenakakku
  • 18.08.202314:42
    Hellapoliisi

    Helpot omenapiiraat eli omena-voitaikinakeikaus

  • 20.09.202209:35
    Omenat

    Ihana omenabrita! Britakakku omenoista on varma hitti

  • 24.09.202109:18
    Omenat

    Helppo ja mehevä omenakakku

  • 25.10.201720:00
    Koko Suomi leipoo -reseptit

    Omenasta on moneksi: Lauran omena-kinuskikakku

  • 25.10.201720:00
    Koko Suomi leipoo -reseptit

    Omenasta on moneksi: Emmin "Omenapuun alla"