Jouluksi on hauska askarrella marsipaanitorttuja ja -possuja. Kuvassa on muutamia esimerkkejä, mutta älä anna niiden rajoittaa mielikuvitustasi. Kannattaa panostaa aitoon marsipaaniin - sitä on helppo työstää ja se maistuu todella herkulliselta.

Ainekset

  • marsipaania
  • punaista, vihreää ja keltaista
  • elintarvikeväriä
  • korintteja
  • mantelilastuja
  • hasselpähkinöitä
  • strösseleitä
  • hopeakuulia
  • suklaata

Valmistusohje

1. Värjää ensin marsipaani. Jaa massa neljään palaan, joista yksi on muita kolmea suurempi. Jätä suurin pala värjäämättä. Värjää muista paloista yksi punaiseksi, yksi vihreäksi ja yksi keltaiseksi.

2. Sulata suklaa vesihauteessa liedellä tai mikroaaltouunissa. Valvo sulatusta, jotta vesi ei pääse kiehumaan niin, että suklaa muuttuu rakeiseksi.

3. Muotoile haluamasi hahmoja ja koristele. Valmiita makeisia voi säilyttää muovipurkissa huoneenlämmössä.

Tuoreimmat aiheesta

Makeiset