15.4.2014. Viikon vieraileva kokki Harri Syrjänen valmisti naudan marmorifileetä aasialaiseen tyyliin.
Ainekset
- 600 g naudan marmorifilettä
- 300 g paksuja udo-nuudeleita
- 100 g soijapapuja Edame
- 100 g sokerihernettä
- 1 nippu parsaa
Kastike
- 1 dl soijaa
- 1 rkl lime mehua
- 2 tl paahdettua seesam öljyä
- 1 valkosipulin kynsi
- 1 mieto chili
- 1 tl raastettua inkivääriä
Valmistusohje
Kastike:
Hienonna valkosipuli, chili ja inkivääri. Sekoita kaikki kastikkeen ainekset keskenään
Keitä nuudelit kypsiksi ja jäähdytä kylmässä vedessä.
Leikkaa file pihveiksi ja mausta suolalla ja valkopippurilla
Paista nopeasti pintaväri pihveihin pannulla ja loppukypsennä uunissa 5 min 160 c.
Leikkaa sokeriherneet julienneksi. Kuori ja keitä parsat.
Freesaa sokeriherneet, pilkotut parsat, soijapavut ja nuudelit ja lisää kastiketta noin puolet.
Siivuta liha ja laita siivut nuudeli pedille ja kaada loput kastikkeesta annoksen päälle.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!