Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Marjatarteletit

Julkaistu 18.02.2013 00:00

4 annosta

  • kauden marjoja
  • 2½ dl vehnäjauhoja
  • vajaa 1 dl sokeria
  • 120 g huoneenlämpöistä voita
  • 1 munankeltuainen
  • 1 dl kermaa
  • 1 dl maitoa
  • 1 kananmuna
  • ½ dl sokeria
  • 2 rkl vehnäjauhoja
  • 1 rkl voita
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 100 g tummaa suklaata

Valmistusohje

1. Sekoita vehnäjauhot, sokeri, voi ja munankeltuainen nopeasti yleiskoneessa. Anna taikinan levätä viileässä puolen tunnin ajan.

2. Sekoita ruostumattomassa kattilassa kerma, maito, muna, sokeri, vehnäjauhot, voi ja vaniljasokeri. Lisää lämpöä koko ajan sekoittaen. Kun vaniljakastike sakenee, kaada se viilennettyyn kulhoon ja pane heti viilenemään.

3. Kuumenna 225 asteeseen. Vuoraa tartelttivuoat taikinalla ja paista ne uunissa kullanruskeiksi. Ota vuoat uunista ja anna jäähtyä.

4. Sivele tartelettien sisäpinnat suljetulla suklaalla. Anna jähmettyä. Kaada pohjalle vaniljakastiketta ja täytä marjoilla tai hedelmillä.

Voit käyttää marjatarteletteihin mansikoita, vadelmia, karhunvatukoita, metsämansikoita tai mustikoita. Kun hauras taikina erotetaan täytteestä sivelemällä varovasti väliin sulaa suklaata, säilyttää tarteletti raikkautensa. Marja- tai hedelmätarteletti sopii hyvin niin jälkiruoaksi kuin kahvipöytään.

Lisää aiheesta:

JälkiruokasinfoniaPienet karamellitarteletitVadelmavuoatSahrami-hunajajäätelö seesamilastujen keraBaba au RhumTuulihatut
TartalettiMakeat leivonnaisetSadonkorjuuJälkiruoatHedelmät ja marjat

Tuoreimmat aiheesta

Tartaletti
  • 18.02.201300:00
    Makeat leivonnaiset

    Luumutarteletti

  • 18.02.201300:00
    Makeat leivonnaiset

    Lakkatarteletit jäätelön kera

  • 18.02.201300:00
    Makeat leivonnaiset

    Tarteletit sitruunatahnalla

  • 18.02.201300:00
    Makeat leivonnaiset

    Mustikka-sitruunatarteletit

  • 18.02.201300:00
    Jälkiruoat

    Tarteletit vaniljakreemin kera