Voit käyttää marjatarteletteihin mansikoita, vadelmia, karhunvatukoita, metsämansikoita tai mustikoita. Kun hauras taikina erotetaan täytteestä sivelemällä varovasti väliin sulaa suklaata, säilyttää tarteletti raikkautensa. Marja- tai hedelmätarteletti sopii hyvin niin jälkiruoaksi kuin kahvipöytään.
4 annosta
- kauden marjoja
- 2½ dl vehnäjauhoja
- vajaa 1 dl sokeria
- 120 g huoneenlämpöistä voita
- 1 munankeltuainen
- 1 dl kermaa
- 1 dl maitoa
- 1 kananmuna
- ½ dl sokeria
- 2 rkl vehnäjauhoja
- 1 rkl voita
- 1 tl vaniljasokeria
- 100 g tummaa suklaata
Valmistusohje
1. Sekoita vehnäjauhot, sokeri, voi ja munankeltuainen nopeasti yleiskoneessa. Anna taikinan levätä viileässä puolen tunnin ajan.
2. Sekoita ruostumattomassa kattilassa kerma, maito, muna, sokeri, vehnäjauhot, voi ja vaniljasokeri. Lisää lämpöä koko ajan sekoittaen. Kun vaniljakastike sakenee, kaada se viilennettyyn kulhoon ja pane heti viilenemään.
3. Kuumenna 225 asteeseen. Vuoraa tartelttivuoat taikinalla ja paista ne uunissa kullanruskeiksi. Ota vuoat uunista ja anna jäähtyä.
4. Sivele tartelettien sisäpinnat suljetulla suklaalla. Anna jähmettyä. Kaada pohjalle vaniljakastiketta ja täytä marjoilla tai hedelmillä.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.