Marjakeitetyt päärynät

Kun marjaretkeltä löytyy sekä puolukoita että mustikoita, valmistat tämän jälkiruoan.

Kuudelle

  • 1 l puolukoita ja mustikoita sekoitettuna
  • 3 dl vettä
  • 6-8 dl kidesokeria
  • 1 kanelitanko
  • 6 kiinteää päärynää, kuorittuina ja halkaistuina

Valmistusohje

1. Keitä marjoja sekä sokeria, kanelia ja vettä 10 minuuttia. Lisää päärynät ja hauduta hiljalleen kunnes päärynät tuntuvat pehmeiltä. Anna niiden jäähtyä hillossa.

2. Tarjoile kevyesti vatkatun, vaniljasokerilla maustetun kerman kera.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!