Marinoitu kylkipaisti

Jos haluat grillata kylkipaistisi, se kannattaa esipaistaa uunissa. Myös keittäminen käy hyvin, sitten penslaat kylkiluut marinadilla ennen grillausta. Ellet grillaa ulkona, valmistuksen voi hyvin viimeistellä uunissa.

Neljälle

  • 1 ½ kg kylkipaistia

Marinadi

  • 2 dl punaviiniä
  • 1 dl rapsiöljyä
  • 2 rkl hunajaa
  • ¼ dl kiinalaista soijaa
  • 1 tl timjamia
  • 1 tl suolaa

Valmistusohje

1. Sekoita marinadi ja anna kylkipaistin maustua siinä 4-5 tuntia. Valuta liha, säästä marinadi.

2. Kuumenna uuni 225 asteeseen.

3. Laita kylkiluut uunipannuun, peitä alumiinifoliolla.

4. Laita uunipannu uunin keskitasolle n. 30 minuutiksi, joka lyhentää grillausaikaa. Penslaa uudestaan marinadilla ja grillaa hitaasti hiilloksella kunnes paisti on valmis. Grillatut omenaviipaleet ovat maukas lisuke.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!