Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Marinoitu jänis padassa

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Vahva ja muheva pataruoka, joka tuoksuu houkuttelevalta jo kiehuessaan.

  • Ruokavalio: Kananmunaton

Kuudelle

  • 1 jänis paloiteltuna
  • 10-12 pikkusipulia
  • 150 g sian savusivua
  • 200 g pieniä herkkusieniä
  • 200 g kuivattuja luumuja
  • suolaa ja mustapippuria
  • timjamia
  • 1 dl kuohukermaa
  • 1 rkl vehnäjauhoa

Marinadi

  • 1 pullo punaviiniä
  • 1 tl kuivattua timjamia
  • 2 pientä laakerinlehteä
  • 1 sipuli siivuina
  • 6-7 katajanmarjaa murskattuina
  • voita paistamiseen

Valmistusohje

1. Sekoita marinadi kulhossa ja laita jäniksenlihat siihen. Siirrä marinoitumaan jääkaappiin yön yli.

2. Ryöppää pikkusipulit nopeasti vähässä suolavedessä. Ruskista savusivukuutiot, lisää pikkusipulit paistumaan mukaan. Nosta lihat marinadista, siivilöi marinadi ja säästä se. Mausta lihat vielä suolalla ja pippurilla ja ruskista kauttaaltaan voissa. Siirrä ne pataan ja lisää läski ja sipulit. Kaada päälle hieman marinadia ja ripota timjamia. Keittele hiljaa kannen alla noin 1,5 tuntia, tai kunnes liha tuntuu murealta. Lisää keittämisen aikana marinadia aina kun on tarpeen.

3. Paista herkkusienet voissa. Lisää ne ja luumut, kun pata on melkein valmis. Siivilöi liemi padasta kastikekasariin. Suurusta liemi kastikkeeksi kermaan sekoitetulla jauholla ja keitä 10 minuuttia. Kaada sitten takaisin pataan. Tarjoile.

Lisää aiheesta:

Possunfileetä ja pikkusipuleita padassaMarinoitu lammasraguMarinoitu hirvenpaistiJänispataMarinoitu naudanpaisti hyytelöpäärynöiden keraJänispata kantarellien kera
JänispataKananmunatonPääruoatLiharuoka

Tuoreimmat aiheesta

Jänispata
  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Marinoitu jänis padassa

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Ranskalainen jänispata

  • 18.02.201300:00
    Pääruoat

    Jänispata Hallingin tapaan

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Jänis kermakastikkeessa

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Jänispata