Marinoitu jänis padassa

Vahva ja muheva pataruoka, joka tuoksuu houkuttelevalta jo kiehuessaan.

Kuudelle

  • 1 jänis paloiteltuna
  • 10-12 pikkusipulia
  • 150 g sian savusivua
  • 200 g pieniä herkkusieniä
  • 200 g kuivattuja luumuja
  • suolaa ja mustapippuria
  • timjamia
  • 1 dl kuohukermaa
  • 1 rkl vehnäjauhoa

Marinadi

  • 1 pullo punaviiniä
  • 1 tl kuivattua timjamia
  • 2 pientä laakerinlehteä
  • 1 sipuli siivuina
  • 6-7 katajanmarjaa murskattuina
  • voita paistamiseen

Valmistusohje

1. Sekoita marinadi kulhossa ja laita jäniksenlihat siihen. Siirrä marinoitumaan jääkaappiin yön yli.

2. Ryöppää pikkusipulit nopeasti vähässä suolavedessä. Ruskista savusivukuutiot, lisää pikkusipulit paistumaan mukaan. Nosta lihat marinadista, siivilöi marinadi ja säästä se. Mausta lihat vielä suolalla ja pippurilla ja ruskista kauttaaltaan voissa. Siirrä ne pataan ja lisää läski ja sipulit. Kaada päälle hieman marinadia ja ripota timjamia. Keittele hiljaa kannen alla noin 1,5 tuntia, tai kunnes liha tuntuu murealta. Lisää keittämisen aikana marinadia aina kun on tarpeen.

3. Paista herkkusienet voissa. Lisää ne ja luumut, kun pata on melkein valmis. Siivilöi liemi padasta kastikekasariin. Suurusta liemi kastikkeeksi kermaan sekoitetulla jauholla ja keitä 10 minuuttia. Kaada sitten takaisin pataan. Tarjoile.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!