Marinoitu jänis padassa
Vahva ja muheva pataruoka, joka tuoksuu houkuttelevalta jo kiehuessaan.
- Ruokavalio: Kananmunaton
Kuudelle
- 1 jänis paloiteltuna
- 10-12 pikkusipulia
- 150 g sian savusivua
- 200 g pieniä herkkusieniä
- 200 g kuivattuja luumuja
- suolaa ja mustapippuria
- timjamia
- 1 dl kuohukermaa
- 1 rkl vehnäjauhoa
Marinadi
- 1 pullo punaviiniä
- 1 tl kuivattua timjamia
- 2 pientä laakerinlehteä
- 1 sipuli siivuina
- 6-7 katajanmarjaa murskattuina
- voita paistamiseen
Valmistusohje
1. Sekoita marinadi kulhossa ja laita jäniksenlihat siihen. Siirrä marinoitumaan jääkaappiin yön yli.
2. Ryöppää pikkusipulit nopeasti vähässä suolavedessä. Ruskista savusivukuutiot, lisää pikkusipulit paistumaan mukaan. Nosta lihat marinadista, siivilöi marinadi ja säästä se. Mausta lihat vielä suolalla ja pippurilla ja ruskista kauttaaltaan voissa. Siirrä ne pataan ja lisää läski ja sipulit. Kaada päälle hieman marinadia ja ripota timjamia. Keittele hiljaa kannen alla noin 1,5 tuntia, tai kunnes liha tuntuu murealta. Lisää keittämisen aikana marinadia aina kun on tarpeen.
3. Paista herkkusienet voissa. Lisää ne ja luumut, kun pata on melkein valmis. Siivilöi liemi padasta kastikekasariin. Suurusta liemi kastikkeeksi kermaan sekoitetulla jauholla ja keitä 10 minuuttia. Kaada sitten takaisin pataan. Tarjoile.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Kirsin lihapiirakat uunissa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mustikkapiirakka airfryerissa
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Kananmunakastike – legendaarinen kastike perunoille tai kalalle
-
Paistetut kantarellit
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka