Marian palapaisti
Tämä on Davidin siskon Marian lempiresepti. Hänestä on miellyttävää, että sen tekemiseen tarvitaan vain vähän vaivaa ja yksi pata. Tuloksena on klassinen, ihana toscanalainen muhennos.
4 hengelle
- 3 porkkanaa, hyvin pilkottuna
- 2 selleriä hyvin pilkottuna
- 1 sipuli, hyvin pilkottuna
- 1 iso peruna, kuorittuna, leikattuna isoiksi paloiksi
- n. 900g paistettua lihaa, paloiksi leikattuna
- 1/2 oliiviöljyä
- 3 kuppia punaviiniä
- 1/2 kuppia tomaattisosetta
- suolaa ja tuoretta pippuria maustamiseen
Tee näin
Valmistusohje
- Lämmitä oliiviöljy isossa muhennospadassa ja paista lihaa muutaman minuutin ajan. Mausta suolalla ja pippurilla.
- Ota liha padasta ja lisää porkkanat, sellerit ja sipulit. Paista 2 minuuttia, tai kunnes kasviksista tulee pehmeitä.
- Lisää 1 kuppi punaviiniä ja anna hautua.
- Lisää perunat pataan ja mausta suolalla ja pippurilla.
- Laita lihat takaisin pataan ja lisää tomaattisose ja jäljelle jäänyt viini.
- Anna kiehahtaa ja alenna lämpöä. Hauduta 1/2 - 1 tunnin ajan.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Airfryer-munkit – Liisan helppo ohje pikamunkkeihin
-
Piknikin pelastava pastasalaatti
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Nopeat bebe-leivokset
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Yhdessä astiassa: Juureksia ja broileria
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Nopeat kalkkunawrapit
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka