Marian palapaisti
![](https://im.mtvuutiset.fi/image/5678384/landscape16_9/400/225/8e5859329cfb302da77ac4c680e45400/yb/429026-8290.jpg)
Tämä on Davidin siskon Marian lempiresepti. Hänestä on miellyttävää, että sen tekemiseen tarvitaan vain vähän vaivaa ja yksi pata. Tuloksena on klassinen, ihana toscanalainen muhennos.
4 hengelle
- 3 porkkanaa, hyvin pilkottuna
- 2 selleriä hyvin pilkottuna
- 1 sipuli, hyvin pilkottuna
- 1 iso peruna, kuorittuna, leikattuna isoiksi paloiksi
- n. 900g paistettua lihaa, paloiksi leikattuna
- 1/2 oliiviöljyä
- 3 kuppia punaviiniä
- 1/2 kuppia tomaattisosetta
- suolaa ja tuoretta pippuria maustamiseen
Tee näin
Valmistusohje
- Lämmitä oliiviöljy isossa muhennospadassa ja paista lihaa muutaman minuutin ajan. Mausta suolalla ja pippurilla.
- Ota liha padasta ja lisää porkkanat, sellerit ja sipulit. Paista 2 minuuttia, tai kunnes kasviksista tulee pehmeitä.
- Lisää 1 kuppi punaviiniä ja anna hautua.
- Lisää perunat pataan ja mausta suolalla ja pippurilla.
- Laita lihat takaisin pataan ja lisää tomaattisose ja jäljelle jäänyt viini.
- Anna kiehahtaa ja alenna lämpöä. Hauduta 1/2 - 1 tunnin ajan.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Kirsin lihapiirakat uunissa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mustikkapiirakka airfryerissa
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Kananmunakastike – legendaarinen kastike perunoille tai kalalle
-
Paistetut kantarellit
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka