Marenkitorttu pähkinöillä

Marenki ja happamat hedelmät kermapedillä ovat ihana yhdistelmä kesään. Täydellistä seisovassa pöydässä tai perhepäivällisellä.

Kahdeksalle-kymmenelle

  • 50 g voita
  • 1 ¼ dl kidesokeria
  • 3 munankeltuaista
  • ¾ dl vehnäjauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 3 rkl maitoa
  • 100 g hienonnettuja pähkinöitä
  • 1 rkl sulatettua margariinia

Marenki

  • 3 munanvalkuaista
  • 1 ½ dl kidesokeria

Täyte

  • 3 dl kuohukermaa
  • ½-1 l mansikoita

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Ota esiin pieni uunipannu, 25x35 cm. Vuoraa pelti voipaperilla ja penslaa se sulalla margariinilla.

2. Sekoita voi ja sokeri pehmeäksi, työstä mukaan keltuaiset yksi kerrallaan ja sitten jauhot, joihin olet sekoittanut leivinjauheen. Sekoita viimeiseksi mukaan maito, levitä taikina pannulle.

3. Ripottele päälle puolet hienonnetuista pähkinöistä.

4. Vatkaa marengin valkuaiset kovaksi vaahdoksi, jatka vatkaamista kun lisäät sokerin. Levitä marenki taikinalle pannulla, ripottele päälle loput pähkinöistä.

5. Paista kakkua n. 30 minuuttia uunin alatasolla. Laita päälle arkki leivinpaperia jos pinta tummuu liikaa.

6. Kumoa kakku varovaisesti ja anna jäähtyä. Jaa kakku kahteen yhtä suureen osaan. Laita toinen osa torttupohjalle pohjaksi.

7. Levitä päälle puolet vatkatusta kermasta, sitten kerros puolitettuja mansikoita sekä loput kermasta. Aseta toinen kakunpuolikas päälle marenkipuoli ylöspäin.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!