Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Marenkitorttu pähkinöillä

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Marenki ja happamat hedelmät kermapedillä ovat ihana yhdistelmä kesään. Täydellistä seisovassa pöydässä tai perhepäivällisellä.

  • Ruokavalio: Kasvisruoka

Kahdeksalle-kymmenelle

  • 50 g voita
  • 1 ¼ dl kidesokeria
  • 3 munankeltuaista
  • ¾ dl vehnäjauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 3 rkl maitoa
  • 100 g hienonnettuja pähkinöitä
  • 1 rkl sulatettua margariinia

Marenki

  • 3 munanvalkuaista
  • 1 ½ dl kidesokeria

Täyte

  • 3 dl kuohukermaa
  • ½-1 l mansikoita

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Ota esiin pieni uunipannu, 25x35 cm. Vuoraa pelti voipaperilla ja penslaa se sulalla margariinilla.

2. Sekoita voi ja sokeri pehmeäksi, työstä mukaan keltuaiset yksi kerrallaan ja sitten jauhot, joihin olet sekoittanut leivinjauheen. Sekoita viimeiseksi mukaan maito, levitä taikina pannulle.

3. Ripottele päälle puolet hienonnetuista pähkinöistä.

4. Vatkaa marengin valkuaiset kovaksi vaahdoksi, jatka vatkaamista kun lisäät sokerin. Levitä marenki taikinalle pannulla, ripottele päälle loput pähkinöistä.

5. Paista kakkua n. 30 minuuttia uunin alatasolla. Laita päälle arkki leivinpaperia jos pinta tummuu liikaa.

6. Kumoa kakku varovaisesti ja anna jäähtyä. Jaa kakku kahteen yhtä suureen osaan. Laita toinen osa torttupohjalle pohjaksi.

7. Levitä päälle puolet vatkatusta kermasta, sitten kerros puolitettuja mansikoita sekä loput kermasta. Aseta toinen kakunpuolikas päälle marenkipuoli ylöspäin.

Lisää aiheesta:

Mansikkapiirakka hyytelölläLastutorttu tuoreilla marjoillaSuloiset reikäkakutRanskalainen mansikkatorttuMantelitorttuMansikkatorttu mantelipohjilla
TorttuKevään juhlatKasvisruokaJälkiruoatMakeat leivonnaiset

Tuoreimmat aiheesta

Torttu
  • 7.11.08:23
    Joulu

    Suolaiset joulutortut fetavaahdolla

  • 03.08.202407:30
    Marjat

    Mascarpone-marjatorttu ilman uunia

  • 06.12.201816:45
    Hellapoliisi

    Hellapoliisin Nutella-vaahtokarkkitortut

  • 02.12.201511:40
    kaupalliset

    Gluteenittomat joulutortut

  • 18.02.201300:00
    Runebergintortut

    Runebergin tortut kevyemmin