Marenkitorttu pähkinöillä
Marenki ja happamat hedelmät kermapedillä ovat ihana yhdistelmä kesään. Täydellistä seisovassa pöydässä tai perhepäivällisellä.
- Ruokavalio: Kasvisruoka
Kahdeksalle-kymmenelle
- 50 g voita
- 1 ¼ dl kidesokeria
- 3 munankeltuaista
- ¾ dl vehnäjauhoja
- 1 tl leivinjauhetta
- 3 rkl maitoa
- 100 g hienonnettuja pähkinöitä
- 1 rkl sulatettua margariinia
Marenki
- 3 munanvalkuaista
- 1 ½ dl kidesokeria
Täyte
- 3 dl kuohukermaa
- ½-1 l mansikoita
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Ota esiin pieni uunipannu, 25x35 cm. Vuoraa pelti voipaperilla ja penslaa se sulalla margariinilla.
2. Sekoita voi ja sokeri pehmeäksi, työstä mukaan keltuaiset yksi kerrallaan ja sitten jauhot, joihin olet sekoittanut leivinjauheen. Sekoita viimeiseksi mukaan maito, levitä taikina pannulle.
3. Ripottele päälle puolet hienonnetuista pähkinöistä.
4. Vatkaa marengin valkuaiset kovaksi vaahdoksi, jatka vatkaamista kun lisäät sokerin. Levitä marenki taikinalle pannulla, ripottele päälle loput pähkinöistä.
5. Paista kakkua n. 30 minuuttia uunin alatasolla. Laita päälle arkki leivinpaperia jos pinta tummuu liikaa.
6. Kumoa kakku varovaisesti ja anna jäähtyä. Jaa kakku kahteen yhtä suureen osaan. Laita toinen osa torttupohjalle pohjaksi.
7. Levitä päälle puolet vatkatusta kermasta, sitten kerros puolitettuja mansikoita sekä loput kermasta. Aseta toinen kakunpuolikas päälle marenkipuoli ylöspäin.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Brie-parsataskut
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa