Marenkiluut
Julkaistu
Suurin osa lapsista rakastaa marenkeja. Jos ne vielä näyttävät luilta, menestys on taattu Halloweenkutsuilla.
- Ruokavalio: Gluteeniton, Laktoositon, Kasvisruoka
50 marenkiin
- 3 munanvalkuaista
- 1 ½ dl kidesokeria
- muutama tippa sitruunaa tai etikkaa
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 125 asteeseen. Sekoita valkuaiset, sokeri ja sitruuna kulhossa.
2. Kuumenna vettä kiehuvaksi kattilassa. Laita valkuaiskulho kattilan päälle ja vatkaa voimakkaasti kunnes massa on jähmeää, sähkövatkain sopii tarkoitukseen hyvin.
3. Pursota tai muotoile muuten luunmuotoisia marenkeja leivinpaperille. Paista uunissa 1 ½-2 tuntia. Irrota marengit varoen ja anna jäähtyä täysin.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Airfryer-munkit – Liisan helppo ohje pikamunkkeihin
-
Eemeli Väyrysen lohikeitto
-
Yhdessä astiassa: Juureksia ja broileria
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Piknikin pelastava pastasalaatti
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Nopeat bebe-leivokset
-
Parsan keittäminen – helppo ohje
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella