Marenki
![](https://im.mtvuutiset.fi/image/5678926/landscape16_9/515/290/8e6b67ee2eb70a0f8d24d99f51f65447/uC/902658-3729.jpg)
Kun mansikat ovat kypsimmillään, ne sopivat mainiosti herkulliseen marenkiin.
- Ruokavalio: Kevyt, Kasvisruoka
Neljälle
- 4 munanvalkuaista
- 1 maustemitta suolaa
- 1 tl sitruunamehua
- 1 tl vaniljasokeria
- 2 dl tomusokeria
- kylmää voita ja vehnäjauhoja vuokaan
Tarjoiluun
- kuohukermaa
- tuoreita mansikoita
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 125 asteeseen. Vatkaa valkuaiset ja suola kovaksi vaahdoksi. Lisää sitruunamehu ja kääntele vaniljasokeri sekä tomusokeri vaahtoon.
2. Voitele torttuvuoka kylmällä voilla ja jauhota. Täytä se marenkivaahdolla mutta jätä keskelle aukko. Paista marenkia 40-50 minuuttia uunissa, sen pitää olla täysin kuiva. Irrota vuoasta ja jäähdytä ritilällä.
3. Aseta kylmä marenki tarjoiluvadille ja täytä kermavaahdolla ja mansikoilla.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Kirsin lihapiirakat uunissa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mustikkapiirakka airfryerissa
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Kananmunakastike – legendaarinen kastike perunoille tai kalalle
-
Paistetut kantarellit
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka