Marenki

Kun mansikat ovat kypsimmillään, ne sopivat mainiosti herkulliseen marenkiin.

Neljälle

  • 4 munanvalkuaista
  • 1 maustemitta suolaa
  • 1 tl sitruunamehua
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 2 dl tomusokeria
  • kylmää voita ja vehnäjauhoja vuokaan

Tarjoiluun

  • kuohukermaa
  • tuoreita mansikoita

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 125 asteeseen. Vatkaa valkuaiset ja suola kovaksi vaahdoksi. Lisää sitruunamehu ja kääntele vaniljasokeri sekä tomusokeri vaahtoon.

2. Voitele torttuvuoka kylmällä voilla ja jauhota. Täytä se marenkivaahdolla mutta jätä keskelle aukko. Paista marenkia 40-50 minuuttia uunissa, sen pitää olla täysin kuiva. Irrota vuoasta ja jäähdytä ritilällä.

3. Aseta kylmä marenki tarjoiluvadille ja täytä kermavaahdolla ja mansikoilla.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.