Marenki
Julkaistu
Kun mansikat ovat kypsimmillään, ne sopivat mainiosti herkulliseen marenkiin.
- Ruokavalio: Kevyt, Kasvisruoka
Neljälle
- 4 munanvalkuaista
- 1 maustemitta suolaa
- 1 tl sitruunamehua
- 1 tl vaniljasokeria
- 2 dl tomusokeria
- kylmää voita ja vehnäjauhoja vuokaan
Tarjoiluun
- kuohukermaa
- tuoreita mansikoita
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 125 asteeseen. Vatkaa valkuaiset ja suola kovaksi vaahdoksi. Lisää sitruunamehu ja kääntele vaniljasokeri sekä tomusokeri vaahtoon.
2. Voitele torttuvuoka kylmällä voilla ja jauhota. Täytä se marenkivaahdolla mutta jätä keskelle aukko. Paista marenkia 40-50 minuuttia uunissa, sen pitää olla täysin kuiva. Irrota vuoasta ja jäähdytä ritilällä.
3. Aseta kylmä marenki tarjoiluvadille ja täytä kermavaahdolla ja mansikoilla.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Pekka Terävän perunagratiini
-
Mangojuustokakku
-
Appelsiininen pääsiäislotta
-
Brie-parsataskut
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Vodkapasta eli penne alla vodka – Hanna Hurtan helppo ohje
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka