Mantelivuoat sitruunakreemillä

Nämä pienet, sitruunalta ja mantelilta maistuvat herkkupalat ovat täydellisiä kahvin kera.

20 kpl

  • 225 g voita
  • 4 ¼ dl vehnäjauhoja
  • 1 rkl kidesokeria
  • 3 rkl kylmää vettä

Manteliseos

  • 90 g voita
  • 1 dl kidesokeria
  • 100 g kaltattuja ja rouhittuja manteleita
  • 1 kananmuna

Sitruunakreemi

  • 4 munankeltuaista
  • 3 rkl kidesokeria
  • 2 rkl vehnäjauhoja
  • 2 dl maitoa
  • 1 sitruunan raastettu kuori

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Nypi voi, jauho ja sokeri murutaikinaksi kunnes kaikki rasva on hävinnyt.

2. Työstä taikinaan vesi ja laita se muovikelmussa jääkaappiin n. 1 tunniksi.

3. Sekoita voi ja sokeri mantelitaikinaan pehmeäksi, lisää muna ja viimeiseksi manteli.

4. Vatkaa sitruunakreemin keltuaiset ja sokeri paksupohjaisessa kattilassa. Lisää jauhot ja maito ja kuumenna kreemi sakeaksi samalla vatkaten. Lisää sitruunankuori, anna jäähtyä.

5. Ota esiin pelti ja vekattuja vuokia. Painele taikinaa vuokiin ohuesti.

6. Täytä sitruunakreemillä sekä 1 teelusikallisella manteliseosta. Vuokien tulee silloin olla 2/3 täytettyjä.

7. Paista vuokia uunin alatasolla 10 minuuttia. Kumoa ja anna jäähtyä.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.