Mantelivuoat sitruunakreemillä
Nämä pienet, sitruunalta ja mantelilta maistuvat herkkupalat ovat täydellisiä kahvin kera.
- Ruokavalio: Kasvisruoka
20 kpl
- 225 g voita
- 4 ¼ dl vehnäjauhoja
- 1 rkl kidesokeria
- 3 rkl kylmää vettä
Manteliseos
- 90 g voita
- 1 dl kidesokeria
- 100 g kaltattuja ja rouhittuja manteleita
- 1 kananmuna
Sitruunakreemi
- 4 munankeltuaista
- 3 rkl kidesokeria
- 2 rkl vehnäjauhoja
- 2 dl maitoa
- 1 sitruunan raastettu kuori
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Nypi voi, jauho ja sokeri murutaikinaksi kunnes kaikki rasva on hävinnyt.
2. Työstä taikinaan vesi ja laita se muovikelmussa jääkaappiin n. 1 tunniksi.
3. Sekoita voi ja sokeri mantelitaikinaan pehmeäksi, lisää muna ja viimeiseksi manteli.
4. Vatkaa sitruunakreemin keltuaiset ja sokeri paksupohjaisessa kattilassa. Lisää jauhot ja maito ja kuumenna kreemi sakeaksi samalla vatkaten. Lisää sitruunankuori, anna jäähtyä.
5. Ota esiin pelti ja vekattuja vuokia. Painele taikinaa vuokiin ohuesti.
6. Täytä sitruunakreemillä sekä 1 teelusikallisella manteliseosta. Vuokien tulee silloin olla 2/3 täytettyjä.
7. Paista vuokia uunin alatasolla 10 minuuttia. Kumoa ja anna jäähtyä.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Boquerones-muikut eli marinoidut muikut
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti