Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Mantelivuoat sitruunakreemillä

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Nämä pienet, sitruunalta ja mantelilta maistuvat herkkupalat ovat täydellisiä kahvin kera.

  • Ruokavalio: Kasvisruoka

20 kpl

  • 225 g voita
  • 4 ¼ dl vehnäjauhoja
  • 1 rkl kidesokeria
  • 3 rkl kylmää vettä

Manteliseos

  • 90 g voita
  • 1 dl kidesokeria
  • 100 g kaltattuja ja rouhittuja manteleita
  • 1 kananmuna

Sitruunakreemi

  • 4 munankeltuaista
  • 3 rkl kidesokeria
  • 2 rkl vehnäjauhoja
  • 2 dl maitoa
  • 1 sitruunan raastettu kuori

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Nypi voi, jauho ja sokeri murutaikinaksi kunnes kaikki rasva on hävinnyt.

2. Työstä taikinaan vesi ja laita se muovikelmussa jääkaappiin n. 1 tunniksi.

3. Sekoita voi ja sokeri mantelitaikinaan pehmeäksi, lisää muna ja viimeiseksi manteli.

4. Vatkaa sitruunakreemin keltuaiset ja sokeri paksupohjaisessa kattilassa. Lisää jauhot ja maito ja kuumenna kreemi sakeaksi samalla vatkaten. Lisää sitruunankuori, anna jäähtyä.

5. Ota esiin pelti ja vekattuja vuokia. Painele taikinaa vuokiin ohuesti.

6. Täytä sitruunakreemillä sekä 1 teelusikallisella manteliseosta. Vuokien tulee silloin olla 2/3 täytettyjä.

7. Paista vuokia uunin alatasolla 10 minuuttia. Kumoa ja anna jäähtyä.

Lisää aiheesta:

MantelipalmikkoSeljavaahtoa ja nekkulastujaMansikkakiusausChiffonpiirasHieno mantelikranssiMustikkapiirakka punaviinimarjahyytelöllä
LeivoksetKasvisruokaJälkiruoatMakeat leivonnaiset

Tuoreimmat aiheesta

Leivokset
  • 26.10.202012:34
    Hellapoliisi

    Helppo halloween-resepti: Katin lakritsi-aprikoosileivokset

  • 17.04.202011:05
    Hellapoliisi

    Miljonäärin murotaikinaneliöt – Katin syntisen hyvät herkkupalat valmistuvat superhelposti

  • 23.11.201707:29
    Koko Suomi leipoo -reseptit

    Koko Suomi leipoo: Tekninen tehtävä – Mazariinileivos

  • 01.11.201720:00
    Koko Suomi leipoo -reseptit

    Villiyrtit: Kristan "Makea metsä"

  • 01.11.201720:00
    Koko Suomi leipoo -reseptit

    Villiyrtit: Marionin raikkaat nokkosleivokset