Mantelivoilla maustettua maa-artisokkaa
Strömsöstäkin tunnetun keittiömestari, tv-kokki ja kirjailija Paul Svenssonin ja Novellen hyvän mielen brunssin reseptejä!
Ainekset
- 8 maa-artisokkaa
- 50 g mantelia
- 100 g voita
- rypsiöljyä
- suolaa
- pippuria
Valmistusohje
Harjaa artisokat puhtaiksi, laita ne kattilaan suolalla maustettuun veteen ja keitä lähes kypsiksi. Huuhtele kylmällä vedellä ja leikkaa puoliksi. Paista öljyssä, kunnes ne saavat väriä, ja laita lopuksi uunivuokaan ja paista uunissa 150 asteessa 10 minuuttia.
Laita voi pannulle ja ota siihen väriä koko ajan sekoittaen. Kun voi alkaa ruskistua ja tuoksua pähkinäiseltä, siivilöi se kylmään kulhoon.
Paahda mantelit pannussa kullanruskeiksi ja jäähdytä. Rouhi mantelit, sekoita voihin ja mausta suolalla ja pippurilla. Kaada mantelivoi artisokkien päälle ja tarjoa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Airfryer-munkit – Liisan helppo ohje pikamunkkeihin
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Piknikin pelastava pastasalaatti
-
Yhdessä astiassa: Juureksia ja broileria
-
Nopeat bebe-leivokset
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Nopeat kalkkunawrapit