Mantelitarteletti
Tämä erinomaisen maukas jälkiruoka kruunaa herkullisen aterian. Se näyttää monimutkaisemmalta kuin onkaan. Joten voit tehdä tällä jälkiruoalla vieraisiisi vaikutuksen tuhlaamatta koko päivää keittiössä!
- Ruokavalio: Kasvisruoka
Ainekset
- 6 annosta
Piirastaikina
- 2½ dl vehnäjauhoja
- 120 g voita
- 1 munankeltuainen
- 3/4 dl sokeria
Täyte
- 200 g mantelijauhetta
- 2 kananmunaa
- 2 dl sokeria
Koristeluun
- marjoja tai hedelmiä
- tomusokeria
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Paloittele voi ja sekoita jauhojen, keltuaisen ja sokerin kanssa taikinaksi. Kauli taikina, leikkaa siitä kuusi halkaisijaltaan seitsemänsenttistä pyörylää ja vuoraa niillä annosvuoat. Anna levätä viileässä 10 minuuttia.
2. Täyte: Sekoita keskenään manteli, munat ja sokeri. Kaada täyte annosvuokiin taikinan päälle ja paista uunissa 15-20 minuuttia. Anna jäähtyä. Koristele marjoilla tai hedelmillä ja sirottele päälle tomusokeria ennen tarjoilua.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Boquerones-muikut eli marinoidut muikut
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti