Mantelitarteletti
![](https://im.mtvuutiset.fi/image/5668794/landscape16_9/515/290/9a57d18e0cbe1a6ef8f57526b565b8dd/bO/893522-3620.jpg)
Tämä erinomaisen maukas jälkiruoka kruunaa herkullisen aterian. Se näyttää monimutkaisemmalta kuin onkaan. Joten voit tehdä tällä jälkiruoalla vieraisiisi vaikutuksen tuhlaamatta koko päivää keittiössä!
- Ruokavalio: Kasvisruoka
Ainekset
- 6 annosta
Piirastaikina
- 2½ dl vehnäjauhoja
- 120 g voita
- 1 munankeltuainen
- 3/4 dl sokeria
Täyte
- 200 g mantelijauhetta
- 2 kananmunaa
- 2 dl sokeria
Koristeluun
- marjoja tai hedelmiä
- tomusokeria
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Paloittele voi ja sekoita jauhojen, keltuaisen ja sokerin kanssa taikinaksi. Kauli taikina, leikkaa siitä kuusi halkaisijaltaan seitsemänsenttistä pyörylää ja vuoraa niillä annosvuoat. Anna levätä viileässä 10 minuuttia.
2. Täyte: Sekoita keskenään manteli, munat ja sokeri. Kaada täyte annosvuokiin taikinan päälle ja paista uunissa 15-20 minuuttia. Anna jäähtyä. Koristele marjoilla tai hedelmillä ja sirottele päälle tomusokeria ennen tarjoilua.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Kirsin lihapiirakat uunissa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mustikkapiirakka airfryerissa
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Kananmunakastike – legendaarinen kastike perunoille tai kalalle
-
Paistetut kantarellit
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka