Mantelisydämet

Tämä on haaste leipomisesta kiinnostuneille: ilman jauhoja taikina on nimittäin hankalahko kaulittava.

50 kpl

  • 3 munanvalkuaista
  • 2 ¾ dl kidesokeria
  • 1 tl kanelia
  • ¼ tl neilikoita
  • 1 pss hienonnettua appelsiininkuorta
  • n. 250 g kuorimattomia manteleita, hienoksi jauhettuna
  • vehnäjauhoja leipomisvaiheeseen

Kuorrutus

  • 100 g kilosuklaata
  • 25 g kookosrasvaa
  • hienonnettua mantelia

Valmistusohje

1. Vatkaa valkuaiset ja sokeri erittäin ilmavaksi.

2. Lisää mausteet ja appelsiininkuori. Lisää manteleita kunnes saat sopivan kiinteän taikinan. Laita taikina jääkaappiin yön yli.

3. Työstä taikinaa kevyesti jauhotetulla alustalla. Kaulitse se n. 5 mm paksuksi ja ota siitä muotilla sydämiä. Laita ne leivinpaperille pellille ja laita pelti kylmään 1 tunniksi. Kuumenna uuni 150 asteeseen.

4. Paista pikkuleipiä uunissa n. 15 minuuttia ja irrota ne varoen paperista.

5. Sulata suklaa ja kookosrasva miedolla lämmöllä ja penslaa kuorrutus sydämille. Ripottele päälle mantelirouhetta.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.