Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Mantelisydämet

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Tämä on haaste leipomisesta kiinnostuneille: ilman jauhoja taikina on nimittäin hankalahko kaulittava.

50 kpl

  • 3 munanvalkuaista
  • 2 ¾ dl kidesokeria
  • 1 tl kanelia
  • ¼ tl neilikoita
  • 1 pss hienonnettua appelsiininkuorta
  • n. 250 g kuorimattomia manteleita, hienoksi jauhettuna
  • vehnäjauhoja leipomisvaiheeseen

Kuorrutus

  • 100 g kilosuklaata
  • 25 g kookosrasvaa
  • hienonnettua mantelia

Valmistusohje

1. Vatkaa valkuaiset ja sokeri erittäin ilmavaksi.

2. Lisää mausteet ja appelsiininkuori. Lisää manteleita kunnes saat sopivan kiinteän taikinan. Laita taikina jääkaappiin yön yli.

3. Työstä taikinaa kevyesti jauhotetulla alustalla. Kaulitse se n. 5 mm paksuksi ja ota siitä muotilla sydämiä. Laita ne leivinpaperille pellille ja laita pelti kylmään 1 tunniksi. Kuumenna uuni 150 asteeseen.

4. Paista pikkuleipiä uunissa n. 15 minuuttia ja irrota ne varoen paperista.

5. Sulata suklaa ja kookosrasva miedolla lämmöllä ja penslaa kuorrutus sydämille. Ripottele päälle mantelirouhetta.

Lisää aiheesta:

MarenkipikkuleivätKanelileivätVoikeksitSuklaalehdetTiikeripikkuleivätKarlsbader-sarvet
LeivoksetJälkiruoatMakeat leivonnaiset

Tuoreimmat aiheesta

Leivokset
  • 26.10.202012:34
    Hellapoliisi

    Helppo halloween-resepti: Katin lakritsi-aprikoosileivokset

  • 17.04.202011:05
    Hellapoliisi

    Miljonäärin murotaikinaneliöt – Katin syntisen hyvät herkkupalat valmistuvat superhelposti

  • 23.11.201707:29
    Koko Suomi leipoo -reseptit

    Koko Suomi leipoo: Tekninen tehtävä – Mazariinileivos

  • 01.11.201720:00
    Koko Suomi leipoo -reseptit

    Villiyrtit: Kristan "Makea metsä"

  • 01.11.201720:00
    Koko Suomi leipoo -reseptit

    Villiyrtit: Marionin raikkaat nokkosleivokset