Mantelisarvet
Nämä sarvet ovat vastustamattomia. Voit lisätä täytteeksi hieman hillottua appelsiininkuorta. Se sopii hyvin yhteen mantelimassan kanssa.
- Ruokavalio: Kasvisruoka
16 sarveen
- 125 g voita
- 2 dl vehnäjauhoja
- n. 5 g hiivaa
- ½ dl kahvikermaa
- 1 rkl kidesokeria
- n. 150 g mantelimassaa
- 1 kananmuna penslaukseen
- raesokeria
Valmistusohje
1. Sekoita voi ja jauhot murutaikinaksi. Liuota hiiva kädenlämpöiseen kermaan ja lisää taikinaan yhdessä sokerin kanssa. Anna taikinan levätä hetki.
2. Kuumenna uuni 220 asteeseen. Jaa taikina kahteen osaan ja kaulitse molemmat osat pyöreiksi levyiksi, halkaisijaltaan n. 25 cm. Jaa molemmat ympyrät kahdeksaan ”kakkupalaan” taikinapyörällä. Laita palojen leveään osaan mantelimassaa ja kääri sarviksi.
3. Laita sarvet leivinpaperille pellille. Penslaa munalla, ripottele päälle raesokeria. Paista uunin keskitasolla n. 10 minuuttia.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Pekka Terävän perunagratiini
-
Mangojuustokakku
-
Appelsiininen pääsiäislotta
-
Brie-parsataskut
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Vodkapasta eli penne alla vodka – Hanna Hurtan helppo ohje
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka