Mantelisarvet
![](https://im.mtvuutiset.fi/image/5652596/landscape16_9/515/290/8623a28768f4bb6196bf3848297b7b33/GV/897383-2863.jpg)
Nämä sarvet ovat vastustamattomia. Voit lisätä täytteeksi hieman hillottua appelsiininkuorta. Se sopii hyvin yhteen mantelimassan kanssa.
- Ruokavalio: Kasvisruoka
16 sarveen
- 125 g voita
- 2 dl vehnäjauhoja
- n. 5 g hiivaa
- ½ dl kahvikermaa
- 1 rkl kidesokeria
- n. 150 g mantelimassaa
- 1 kananmuna penslaukseen
- raesokeria
Valmistusohje
1. Sekoita voi ja jauhot murutaikinaksi. Liuota hiiva kädenlämpöiseen kermaan ja lisää taikinaan yhdessä sokerin kanssa. Anna taikinan levätä hetki.
2. Kuumenna uuni 220 asteeseen. Jaa taikina kahteen osaan ja kaulitse molemmat osat pyöreiksi levyiksi, halkaisijaltaan n. 25 cm. Jaa molemmat ympyrät kahdeksaan ”kakkupalaan” taikinapyörällä. Laita palojen leveään osaan mantelimassaa ja kääri sarviksi.
3. Laita sarvet leivinpaperille pellille. Penslaa munalla, ripottele päälle raesokeria. Paista uunin keskitasolla n. 10 minuuttia.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Kirsin lihapiirakat uunissa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mustikkapiirakka airfryerissa
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Kananmunakastike – legendaarinen kastike perunoille tai kalalle
-
Paistetut kantarellit
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka