Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Mantelipuustit

Julkaistu 18.02.2013 00:00

12 kpl

  • 1 pkt Myllyn Paras Pullataikinalevyjä
  • (pakaste 1 kg = 8 levyä g)
  • tai pullataikinaa (3 dl nestettä)

Täyte

  • 50 g voi- tai margariinisulaa
  • ½ dl sokeria tai fariinisokeria
  • 100 g mantelirouhetta

Voiteluun

  • munaa, raesokeria

Valmistusohje

Aseta taikinalevyt väljästi uunipellille leivinpaperin päälle. Anna levyjen sulaa ja kohota leivinliinalla peitettynä kaksinkertaisiksi pakkauksen ohjeen mukaan.

Kuumenna uuni 200-asteiseksi.

Levitä kohonneiden levyjen päälle ohuelti sulaa rasvaa ja fariinisokeria sekä mantelirouhetta. Kääri jokainen levy pituussuunnassa taikinaa venyttäen tiukalle rullalle. Jätä sauma alapuolelle. Leikkaa kääröt kahdeksi palaksi ja paina keskeltä niin, että pullaan muodostuu korvat.

Anna puustien kohota lämpimässä paikassa kaksinkertaisiksi. Voitele munalla ja ripottele päälle raesokeria. Paista 200-asteisen uunin keskitasolla kauniin värisiksi, noin 10 minuuttia.

Resepti: Arja Savela, Myllyn Paras Oy

Pullataikinalevyistä leivot kätevästi puustit tai kierteet. Nämä puustit täytetään kanelin ja sokerin sijaan mantelirouheella. Puustien täytteeksi sopivat myös erilaiset pähkinärouheet tai pinjansiemenet.

Lisää aiheesta:

Ideoita maistuviin korvapuusteihinMustikkapullatKuminasämpyläruudutSämpyläpuustitOmenanyytit Arjan tapaanHedelmäaakkospullat
KorvapuustiMyllyn ParasLeivontaMakeat leivonnaisetJälkiruoat

Tuoreimmat aiheesta

Korvapuusti
  • 18.02.201300:00
    Myllyn Paras

    Suklaakorvapuustit

  • 18.02.201300:00
    Myllyn Paras

    Mantelipuustit

  • 18.02.201300:00
    Myllyn Paras

    Korvapuustit itse tehden tai pakastetaikinasta

  • 18.02.201300:00
    Myllyn Paras

    Ideoita maistuviin korvapuusteihin

  • 25.02.201508:31
    Pullat

    Kanelipullat amerikkalaiseen tapaan