Mantelinougat
![](https://im.mtvuutiset.fi/image/5658314/landscape16_9/515/290/c241268c695b34a5946d2af5b2941d8d/be/899037-3205.jpg)
Jos sinun tekee mieli jotakin makeaa, tämä on maailman helpoiten valmistettavia makeisia. Nougat on myös kätevä lisuke esimerkiksi jäätelön tai hedelmäjälkiruokien kera.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon, Kasvisruoka
1 satsiin
- 6 dl kidesokeria
- n. 100 g kaltattuja ja rouhittuja manteleita
Valmistusohje
1. Kaada sokeri kuivaan paistinpannuun ja kuumenna miedolla lämmöllä. Sekoita kunnes sokeri sulaa ja muuttuu vaaleanruskeaksi. Kääntele mukaan mantelirouhe.
2. Kaada massa öljytylle pellille. Anna jäähtyä ja murra palasiksi.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Kirsin lihapiirakat uunissa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mustikkapiirakka airfryerissa
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Kananmunakastike – legendaarinen kastike perunoille tai kalalle
-
Paistetut kantarellit
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka