Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Mantelimassa, marsipaani

Julkaistu 18.02.2013 00:00

1 satsiin

  • 2 ½ dl manteleita
  • 2 1/3 dl tomusokeria
  • ½ munanvalkuainen
  • 2 karvasmantelia
  • 2 tl vettä

Marsipaani

  • ½ dl vettä
  • 1 rkl voita
  • 2 ½ rkl vehnäjauhoja
  • 300 g mantelimassaa
  • 2 dl tomusokeria

Valmistusohje

1. Mantelimassa: Kalttaa ja kuori mantelit. Jauha ne hienoksi mantelimyllyssä. Laita jauhetut mantelit kulhoon, lisää sokeri ja munanvalkuainen, sekoita. Mausta karvasmantelilla ja lisää muutama tippa vettä jos massa on liian paksua.

2. Marsipaani: Keitä vesi ja voi. Vatkaa mukaan jauhot ja anna taikinan poreilla kunnes siitä tulee taikinamainen ja se alkaa irrota kattilan pohjasta. Raasta mantelimassa karkeasti. Anna taikinan jäähtyä täysin, työstä siihen mantelimassa ja tomusokeri.

Valmista oma mantelimassasi. Sitä voit käyttää sekä leivonnassa että makeisten valmistuksessa, tai vaikkapa laskiaispullissa. Jos haluat valmistaa massasta marsipaania, senkin ohje löytyy tästä samasta reseptistä.

Lisää aiheesta:

Kanelinmakuiset mantelikakkusetKuorrutettu suklaakakkuMarsipaaniAnanaspalatSitruunainen porkkanakakkuSitruunakakku
MakeisetJälkiruoatMakeat leivonnaiset

Tuoreimmat aiheesta

Makeiset
  • 09.12.201506:58
    Päivän resepti

    Hellapoliisin kermanekut

  • 18.02.201300:00
    Suklaakonvehdit

    Karppaajan suklaakonvehdit

  • 27.02.201408:28
    Sami Granroth

    Karpalo-valkosuklaafudge

  • 14.10.201513:33
    Suklaakonvehdit

    Jaakko Halmetojan raakasuklaa

  • 18.02.201300:00
    Joulu

    Rocky Road suklaaherkku