Valmista oma mantelimassasi. Sitä voit käyttää sekä leivonnassa että makeisten valmistuksessa, tai vaikkapa laskiaispullissa. Jos haluat valmistaa massasta marsipaania, senkin ohje löytyy tästä samasta reseptistä.
1 satsiin
- 2 ½ dl manteleita
- 2 1/3 dl tomusokeria
- ½ munanvalkuainen
- 2 karvasmantelia
- 2 tl vettä
Marsipaani
- ½ dl vettä
- 1 rkl voita
- 2 ½ rkl vehnäjauhoja
- 300 g mantelimassaa
- 2 dl tomusokeria
Valmistusohje
1. Mantelimassa: Kalttaa ja kuori mantelit. Jauha ne hienoksi mantelimyllyssä. Laita jauhetut mantelit kulhoon, lisää sokeri ja munanvalkuainen, sekoita. Mausta karvasmantelilla ja lisää muutama tippa vettä jos massa on liian paksua.
2. Marsipaani: Keitä vesi ja voi. Vatkaa mukaan jauhot ja anna taikinan poreilla kunnes siitä tulee taikinamainen ja se alkaa irrota kattilan pohjasta. Raasta mantelimassa karkeasti. Anna taikinan jäähtyä täysin, työstä siihen mantelimassa ja tomusokeri.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!