Mantelikori jäätelöllä ja marjoilla

Mantelikorit ovat aika helppoja valmistaa, mutta vieraat ovat silti usein vaikuttuneita. Nämä voit valmistaa etukäteen ja vain täyttää jäätelöllä viime tipassa.

Neljälle

  • 1 ¼ dl kidesokeria
  • 100 g voita
  • 100 g mantelilastuja
  • 1 ½ rkl vehnäjauhoja
  • 2 rkl kuohukermaa
  • 1 rkl siirappia

Tarjoiluun

  • vaniljajäätelöä
  • marjoja

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Sekoita sokeri, voi, mantelit, vehnäjauhot, kerma ja siirappi paksupohjaisessa kattilassa. Anna seoksen kuumentua kiehuvaksi samalla sekoittaen. Levitä taikinaa leivinpaperille ympyröiksi ja paista uunissa kullanruskeiksi.

2. Kun levyt ovat hieman jäähtyneet, irrota ne leivinpaperilta ja taivuta ne ylösalaisin käännettyjen lasien päälle niin että ne muotoutuvat koreiksi. Anna jäähtyä täysin.

3. Täytä korit jäätelöllä ja marjoilla juuri ennen tarjoilua.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.