Mantelikaaret

Nämä ovat ihanan mureita pikkuleipiä, jotka maistuvat viehkeästi mantelilta. Säilytä ne tiiviissä rasiassa. Ne voi myös pakastaa, sihtaa niille siinä tapauksessa tomusokeria heti sulamisen jälkeen.

n. 30 kpl

  • ¾ dl manteleita
  • 2-3 karvasmantelia
  • 100 g voita
  • ½ dl kidesokeria
  • n. 2 dl vehnäjauhoja
  • tomusokeria

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Kalttaa ja kuori mantelit, jauha ne hienoiksi. Sekoita mantelit, voi, sokeri ja jauhot.

2. Pyöritä taikinasta sormenpaksuisia pitkoja, paloittele ne 5-6 cm pituisiksi paloiksi. Taivuta ne kevyesti ja laita leivinpaperille pellille.

3. Paista uunin keskitasolla n. 15 minuuttia. Sihtaa päälle tomusokeria.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja