Nämä ovat ihanan mureita pikkuleipiä, jotka maistuvat viehkeästi mantelilta. Säilytä ne tiiviissä rasiassa. Ne voi myös pakastaa, sihtaa niille siinä tapauksessa tomusokeria heti sulamisen jälkeen.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Kasvisruoka
n. 30 kpl
- ¾ dl manteleita
- 2-3 karvasmantelia
- 100 g voita
- ½ dl kidesokeria
- n. 2 dl vehnäjauhoja
- tomusokeria
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Kalttaa ja kuori mantelit, jauha ne hienoiksi. Sekoita mantelit, voi, sokeri ja jauhot.
2. Pyöritä taikinasta sormenpaksuisia pitkoja, paloittele ne 5-6 cm pituisiksi paloiksi. Taivuta ne kevyesti ja laita leivinpaperille pellille.
3. Paista uunin keskitasolla n. 15 minuuttia. Sihtaa päälle tomusokeria.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.