Mantelikaaret
Nämä ovat ihanan mureita pikkuleipiä, jotka maistuvat viehkeästi mantelilta. Säilytä ne tiiviissä rasiassa. Ne voi myös pakastaa, sihtaa niille siinä tapauksessa tomusokeria heti sulamisen jälkeen.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Kasvisruoka
n. 30 kpl
- ¾ dl manteleita
- 2-3 karvasmantelia
- 100 g voita
- ½ dl kidesokeria
- n. 2 dl vehnäjauhoja
- tomusokeria
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Kalttaa ja kuori mantelit, jauha ne hienoiksi. Sekoita mantelit, voi, sokeri ja jauhot.
2. Pyöritä taikinasta sormenpaksuisia pitkoja, paloittele ne 5-6 cm pituisiksi paloiksi. Taivuta ne kevyesti ja laita leivinpaperille pellille.
3. Paista uunin keskitasolla n. 15 minuuttia. Sihtaa päälle tomusokeria.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Kirsin lihapiirakat uunissa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mustikkapiirakka airfryerissa
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Kananmunakastike – legendaarinen kastike perunoille tai kalalle
-
Paistetut kantarellit
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka