Manteli-pähkinäpiirakka

Ohuen kuoren alle piiloutuu herkullinen manteli-pähkinätäyte. Tarjoa piirakka jälkiruokana tai kahvin kera.

8 palaa

  • 3½ dl vehnäjauhoja
  • 175 g voita
  • 1 munankeltuainen
  • 1 rkl vettä
  • 200 g pähkinöitä ja manteleita
  • 2 munaa
  • 2 dl sokeria
  • tomusokeria koristeluun

Valmistusohje

1. Nypi voi ja jauhot murumaiseksi seokseksi. Voit valmistaa taikinan myös yleiskoneella. Sekoita joukkoon munankeltuainen ja vesi. Anna taikinan vetäytyä jääkaapissa tunnin ajan.

2. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Paahda mantelit ja pähkinät kuivalla paistinpannulla ja rouhi ne sitten. Kauli taikinasta kaksi pyöreää levyä, joista toinen on piirakan pohja ja toinen kansi.

3 Sekoita täytettä varten munat, manteli-pähkinärouhe ja sokeri. Nosta piirakan pohjalevy irtopohjavuokaan, lusikoi päälle manteli-pähkinätäyte ja peitä kannella. Nypi reunat huolellisesti yhteen. Paista 30 minuuttia. Ripottele jäähtyneen piirakan päälle tomusokeria.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.