Manteli-luumupiirakka

Tämän piirakan valmistuksessa tehosekoittimesta on suuri apu. Tarjoa piirakka hieman lämpimänä tai kylmänä. Lisänä maistuu kermavaahto.

Ainekset

  • 6-8 annosta

Piirakkataikina

  • 100 g voita
  • 50 g sokeria
  • 1 munankeltuainen
  • 1-2 rkl vettä
  • 3½ dl vehnäjauhoja

Täyte

  • 250 g kuivattuja luumuja
  • 5+5 cl armanjakkia
  • 175 g marsipaania
  • 50 g sokeria
  • 85 g voita
  • 2 rkl vehnäjauhoja
  • 2 munaa
  • 2+3 rkl aprikoosihilloa

Tarjoiluun

  • kermavaahtoa

Valmistusohje

1. Piirakkataikina: Kuumenna uuni 200 asteeseen. Sekoita voi ja jauhot tehosekoittimessa murumaiseksi taikinaksi. Lisää sokeri ja sekoita vielä hetki. Lisää sitten munankeltuainen ja vesi. Painele taikina irtopohjaiseen piirakkavuokaan ja nosta jääkaappiin 30 minuutiksi. Esipaista pohjaa 10-15 minuuttia.

2. Hienonna kuivatut luumut, mittaa kulhoon 5 cl armanjakkia ja pane luumut siihen likoamaan. Jaa marsipaani pieniksi paloiksi ja pane palat tehosekoittimeen. Lisää joukkoon sokeri, voi ja jauhot. Riko munat ja lisää ne tehosekoittimeen yksi kerrallaan. Sekoita huolellisesti.

3. Levitä piirakkapohjalle 2 ruokalusikallista aprikoosihilloa, levitä hillon päälle täyte ja täytteen päälle luumut nesteineen. Paista 30-35 minuuttia, kunnes piirakka on väriltään kullankeltainen. Anna jäähtyä. Kuumenna loppu hillo ja armanjakki ja keitä kokoon siirapiksi. Levitä piirakan pinnalle.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!