Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Manteli-luumupiirakka

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Tämän piirakan valmistuksessa tehosekoittimesta on suuri apu. Tarjoa piirakka hieman lämpimänä tai kylmänä. Lisänä maistuu kermavaahto.

Ainekset

  • 6-8 annosta

Piirakkataikina

  • 100 g voita
  • 50 g sokeria
  • 1 munankeltuainen
  • 1-2 rkl vettä
  • 3½ dl vehnäjauhoja

Täyte

  • 250 g kuivattuja luumuja
  • 5+5 cl armanjakkia
  • 175 g marsipaania
  • 50 g sokeria
  • 85 g voita
  • 2 rkl vehnäjauhoja
  • 2 munaa
  • 2+3 rkl aprikoosihilloa

Tarjoiluun

  • kermavaahtoa

Valmistusohje

1. Piirakkataikina: Kuumenna uuni 200 asteeseen. Sekoita voi ja jauhot tehosekoittimessa murumaiseksi taikinaksi. Lisää sokeri ja sekoita vielä hetki. Lisää sitten munankeltuainen ja vesi. Painele taikina irtopohjaiseen piirakkavuokaan ja nosta jääkaappiin 30 minuutiksi. Esipaista pohjaa 10-15 minuuttia.

2. Hienonna kuivatut luumut, mittaa kulhoon 5 cl armanjakkia ja pane luumut siihen likoamaan. Jaa marsipaani pieniksi paloiksi ja pane palat tehosekoittimeen. Lisää joukkoon sokeri, voi ja jauhot. Riko munat ja lisää ne tehosekoittimeen yksi kerrallaan. Sekoita huolellisesti.

3. Levitä piirakkapohjalle 2 ruokalusikallista aprikoosihilloa, levitä hillon päälle täyte ja täytteen päälle luumut nesteineen. Paista 30-35 minuuttia, kunnes piirakka on väriltään kullankeltainen. Anna jäähtyä. Kuumenna loppu hillo ja armanjakki ja keitä kokoon siirapiksi. Levitä piirakan pinnalle.

Lisää aiheesta:

LuumupiirasMustikkapiirakka ja vaniljakastikeJuustokakku mansikkakastikkeen keraLakkahyydyketorttuMansikkakiusausMustikkapiirakka punaviinimarjahyytelöllä
LuumupiirakkaJälkiruoatMakeat leivonnaiset

Tuoreimmat aiheesta

Luumupiirakka
  • 18.02.201300:00
    Makeat leivonnaiset

    Luumupiiras

  • 18.02.201300:00
    Makeat leivonnaiset

    Madeiraluumupiiras kookoksen kera

  • 18.02.201300:00
    Jälkiruoat

    Manteli-luumupiirakka

  • 18.02.201300:00
    Makeat leivonnaiset

    Vaniljainen rommiluumupiirakka

  • 18.02.201300:00
    Hedelmäpiirakka

    Rommi-luumupiirakka