Mansikoita jogurttikastikkeessa
Jogurttijäätelöä maistanut tietää, kuinka hyvää marjat ja jogurtti ovat yhdessä. Jos kuuluu painontarkkailijoihin, käyttää tietenkin kevytjogurttia ja jättää sokerin pois.
- Ruokavalio: Kevyt, Kananmunaton, Gluteeniton, Kasvisruoka
4 hengellle
- 1 l mansikoita
- 2 rkl sokeria
- 4 dl luonnonjogurttia
- minttua tai sitruunamelissaa
- tomusokeria
Valmistusohje
1. Huuhdo mansikat ja poista kannat.
2. Pane puolet mansikoista sokerin kera monitoimikoneeseen tai tehosekoittimeen (sauvasekoitinkin käy) ja soseuta. Lisää jogurtti ja sekoita pari kertaa pitokytkimellä.
3. Viipaloi loput mansikat. Jaa jogurttikastike annoslautasille ja asettele mansikkaviipaleet päälle. Koristele tuoreella mintulla tai sitruunamelissalla ja sivilöi lopuksi annoksen päälle tomusokeria.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Anun lohipiirakka
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Piparijäätelö
-
Kurpitsapiirakka
-
Karjalanpaisti – paras perinteinen resepti
-
MasterChef Suomi: Syksy lautasella, Pilvin resepti