Mansikkavuoat
Valmista vuoat etukäteen ja täytä ne juuri ennen tarjoilua. Nokare vaniljakreemiä sopii hyvin näiden kanssa tarjoiltavaksi.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Kasvisruoka
12 kpl
- 125 g voita
- 3 ½ dl vehnäjauhoja
- 2 rkl sokeria
- ¼ dl vettä
Täyte
- n. ½ l mansikoita
- 2 dl punaviinimarjahyytelöä
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Sekoita murutaikina voista, jauhoista ja sokerista. Lisää vesi ja työstä nopeasti notkeaksi taikinaksi. Laita taikina jääkaappiin 1 tunniksi.
2. Kaulitse taikina ja vuoraa sillä pieniä annosvuokia. Paista ne valmiiksi uunin keskitasolla n. 15-20 minuuttia.
3. Halkaise marjat. Sulata hyytelö, kääntele siihen marjat ja täytä vuoat.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Brie-parsataskut
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan