Mansikkavuoat

Valmista vuoat etukäteen ja täytä ne juuri ennen tarjoilua. Nokare vaniljakreemiä sopii hyvin näiden kanssa tarjoiltavaksi.

12 kpl

  • 125 g voita
  • 3 ½ dl vehnäjauhoja
  • 2 rkl sokeria
  • ¼ dl vettä

Täyte

  • n. ½ l mansikoita
  • 2 dl punaviinimarjahyytelöä

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Sekoita murutaikina voista, jauhoista ja sokerista. Lisää vesi ja työstä nopeasti notkeaksi taikinaksi. Laita taikina jääkaappiin 1 tunniksi.

2. Kaulitse taikina ja vuoraa sillä pieniä annosvuokia. Paista ne valmiiksi uunin keskitasolla n. 15-20 minuuttia.

3. Halkaise marjat. Sulata hyytelö, kääntele siihen marjat ja täytä vuoat.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.