Mansikkatorttu mantelipohjilla
Mansikkatortuista on varmasti yhtä monta versiota kuin mansikoita. Tämä on ylellisempi versio, täyteläisten mantelipohjien ja sitruskerman kera.
1 torttuun
- 6 kananmunaa
- 2 ½ dl jauhettuja manteleita
- 3 jauhettua karvasmantelia
- 1 ¾ dl kidesokeria
- ¾ dl korppujauhoja
- 1 rkl vehnäjauhoja
Täyte
- 4 dl kuohukermaa
- 1 sitruunan raastettu kuori
- tuoreita mansikoita
- raastettua appelsiininkuorta
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 150 asteeseen. Voitele ja jauhota lautasenkokoinen kakkuvuoka huolellisesti.
2. Erottele 5 munan keltuaiset valkuaisista ja laita ne omiin kulhoihinsa. Viimeisen kananmunan rikot keltuaiskulhoon. Lisää 1 dl sokeria ja vatkaa voimakkaasti. Lisää mantelit, jauhot ja korppujauhot, vatkaa vielä muutama minuutti.
3. Vatkaa valkuaiset kovaksi lopun sokerin kera. Kääntele vaahto mukaan taikinaan. Kaada taikina vuokaan ja paista uunin keskitasolla n. 40 minuuttia. Kumoa ja anna jäähtyä.
4. Leikkaa pohja kahteen osaan. Vatkaa kerma ja sekoita siihen sitruunankuori.
5. Laita puolet kermasta pohjien väliin ja loput kakun päälle. Laita kermaan mansikoita, ripottele päälle appelsiininkuorta.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Brie-parsataskut
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan