Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Mansikkatorttu hyytelöllä

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Sulavan maukasta.

1 torttuun

  • 125 g voita
  • 3 ½ dl vehnäjauhoja
  • ¾ dl kidesokeria
  • 1 pieni kananmuna

Kreemi

  • 1 ½ dl kahvikermaa
  • 1 ½ rkl kidesokeria
  • 1 rkl perunajauhoja
  • 1 munankeltuainen
  • 2 tl vaniljasokeria

Täyte

  • noin ¾ l puolitettuja mansikoita
  • 2 dl punaviinimarjahyytelöä
  • halutessasi, 1-2 rkl kirschiä (kirsikkalikööriä)

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Sekoita voi, jauhot ja sokeri murutaikinaksi. Lisää muna, työstä taikinaksi ja laita se muovikelmussa jääkaappiin 1 tunniksi.

2. Sekoita kaikki paitsi vaniljasokeri kreemiksi, kuumenna se hiljalleen paksuksi samalla vatkaten. Ota kattila liedeltä ja lisää vanilja.

3. Kaulitse taikina ja vuoraa sillä matala piirasvuoka, pistele pohja. Kääri reunalle alumiinifoliota, paista pohja valmiiksi uunin keskitasolla n. 20 minuuttia. Anna jäähtyä.

4. Sulata hyytelö, halutessasi kirschin kanssa, ja vatkaa sileäksi. Täytä piiraskuori kreemillä juuri ennen tarjoilua. Koristele marjoilla, lusikoi päälle hyytelö.

Lisää aiheesta:

Mansikkapiirakka hyytelölläMestarillinen päärynätorttuVadelmavuoatRanskalainen mansikkatorttuMansikkakiusausMustikkapiirakka punaviinimarjahyytelöllä
MansikkakakkuMakeat leivonnaisetLeivontaJälkiruoat

Tuoreimmat aiheesta

Mansikkakakku
  • 18.6.11:57
    Viiden jälkeen

    Pistaasi-mansikkajuustokakku

  • 17.06.202408:52
    Juhannus

    Klassinen mansikkakakku

  • 14.06.202413:50
    Marenki

    Sitruunainen mansikka-kookosbrita

  • 05.06.202309:13
    Raparperi

    Minna Kuukan "tosi nopea marenkikakku" eli raparperi-marenkikakku

  • 14.07.202012:18
    mansikka

    Katin helppo mansikkavuokakakku – nopeasti valmistuva kesäkakku