Sulavan maukasta.
1 torttuun
- 125 g voita
- 3 ½ dl vehnäjauhoja
- ¾ dl kidesokeria
- 1 pieni kananmuna
Kreemi
- 1 ½ dl kahvikermaa
- 1 ½ rkl kidesokeria
- 1 rkl perunajauhoja
- 1 munankeltuainen
- 2 tl vaniljasokeria
Täyte
- noin ¾ l puolitettuja mansikoita
- 2 dl punaviinimarjahyytelöä
- halutessasi, 1-2 rkl kirschiä (kirsikkalikööriä)
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Sekoita voi, jauhot ja sokeri murutaikinaksi. Lisää muna, työstä taikinaksi ja laita se muovikelmussa jääkaappiin 1 tunniksi.
2. Sekoita kaikki paitsi vaniljasokeri kreemiksi, kuumenna se hiljalleen paksuksi samalla vatkaten. Ota kattila liedeltä ja lisää vanilja.
3. Kaulitse taikina ja vuoraa sillä matala piirasvuoka, pistele pohja. Kääri reunalle alumiinifoliota, paista pohja valmiiksi uunin keskitasolla n. 20 minuuttia. Anna jäähtyä.
4. Sulata hyytelö, halutessasi kirschin kanssa, ja vatkaa sileäksi. Täytä piiraskuori kreemillä juuri ennen tarjoilua. Koristele marjoilla, lusikoi päälle hyytelö.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.