Mansikkatarteletit
Julkaistu
Pieniä, kauniita mansikkaleivonnaisia, joista tulee vielä maukkaampia kermavaahtonokareen kera.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Kasvisruoka
8 kpl
- 150 g voita
- 3 ½ dl vehnäjauhoja
- 2 rkl kylmää vettä
Täyte
- 1 ½ l mansikoita
- juoksevaa hunajaa
Valmistusohje
1. Sekoita murutaikina voista ja jauhoista, työstä mukaan vesi ja laita taikina jääkaappiin 1 tunniksi.
2. Soseuta noin puolet marjoista pyreeksi. Kuumenna ja makeuta hunajalla. Anna jäähtyä. Paloittele loput marjoista ja sekoita ne pyreeseen.
3. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Kaulitse taikina ja vuoraa sillä pieniä vuokia. Paista uunin keskitasolla noin 15-20 minuuttia. Kumoa ne niiden jäähdyttyä ja täytä ne mansikoilla.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Brie-parsataskut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan