Mansikkatarteletit

Pieniä, kauniita mansikkaleivonnaisia, joista tulee vielä maukkaampia kermavaahtonokareen kera.

8 kpl

  • 150 g voita
  • 3 ½ dl vehnäjauhoja
  • 2 rkl kylmää vettä

Täyte

  • 1 ½ l mansikoita
  • juoksevaa hunajaa

Valmistusohje

1. Sekoita murutaikina voista ja jauhoista, työstä mukaan vesi ja laita taikina jääkaappiin 1 tunniksi.

2. Soseuta noin puolet marjoista pyreeksi. Kuumenna ja makeuta hunajalla. Anna jäähtyä. Paloittele loput marjoista ja sekoita ne pyreeseen.

3. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Kaulitse taikina ja vuoraa sillä pieniä vuokia. Paista uunin keskitasolla noin 15-20 minuuttia. Kumoa ne niiden jäähdyttyä ja täytä ne mansikoilla.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.