Mansikkarahkapiirakka lasten kekkereille
Grillissä tehdään myös herkut lasten kekkereille. Grillissä paistuvat muun muassa popcornit.
Dippipalat
- 3 porkkanaa
- 1 kurkku
- maustettua creme fraichea
Mansikkajuoma
- 6 mansikkaa
- mansikkamehutiivistettä
- sitruunamelissaa
Mansikka-rahkapiirakka
- 1 piirakkataikinapohja
- 200 g mansikoita
- 1 prk maitorahkaa
- 1 prk vaniljakastiketta
Valmistusohje
Popcornit voi tehdä myös grillissä. Kaada jyvät, öljy ja suolaa kattilaan. Kuumenna grillissä kannen alla kunnes kaikki jyvät.
Lapset rakastavat dippailua! Viipaloi kasviksia kuten kurkkua ja porkkanaa ja dippaa niitä vaikka maustettuun creme fraicheen.
Lapset rakastavat dippailua! Viipaloi kasviksia kuten kurkkua ja porkkanaa ja dippaa niitä vaikka maustettuun creme fraicheen.
Juoma:
Viipaloi yksi mansikka viipaloituna kuhunkin lasiin. Lisää sitruunamelissan lehtiä niiden päälle. Kaada mehutiiviste lasin pohjalle ja vettä tai hiilihappopitoista juomaa päälle.
Piirakka:
Levitä piirakkataikinapohja vuokaan. Leikkaa mansikat puoliksi ja asettele kauniisti pohjan päälle. Vatkaa vaniljakastiketta hiukan ja sekoita rahkan kanssa. Kaada mansikoiden päälle ja kypsennä piirakka grillissä.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Boquerones-muikut eli marinoidut muikut
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti